News

Digital Treasure Box Itaalia toidukultuuriga tutvumas 20. April HKHK


HKHK kokaeriala õpilased Orm Kuusemets, Annamai Arro ja  Getter Juhe osalesid koos Itaalia, Soome, Austria ja Leedu õpilastega Erasmus+ “Digital Treasure Box” koostööprojekti kokkusaamisel Põhja Itaalia Iseo linnakeses.  Projekt on jõudmas juba lõpusirgele ning varasemad kohtumised on toimunud Austrias, Leedus ja Soomes. Igal projektikohtumisel on käsitletud selle riigi toidukultuuri mitme erineva nurga alt ning antud õpilastele võimalus kohalike kokaõpetajate käe all ka ise kokata.

Seekord käidi tutvumas Itaalia toidu ja kultuuriga ning esimesel praktilisel õppepäeval said kõik koos valmistada kohalike retseptide järgi ja õpetajate juhendamisel gnocchisid, lasanjet, pastat, focacciat ning teisi tuntud Itaalia hõrgutisi.

Eraldi õppepäev võeti kohvi valmistamise õppimisele, mida on itaallaste jaoks ülioluline õigesti ja pühendunult teha. Saime teada, et kohvi maitse ilmutab ennast kõige paremini topeltespressos. Abivahendeid ning masinaid hea kohvi tegemiseks on väga palju ja igaüks võib valida endale meeldiva, käepärase ning taskukohase.

Külastati ka maailmas tunnustatud veinitootmist -  Barone Pizzinit, kahte turismivaldkonna koolijuustutootjat  ning väikest  jahutootmist. Tutvuti kohaliku eluolu ja  paksu kultuurikihiga. Korduvalt sai nautida ehedat Itaalia pizzat , mille hõrkust ja krõbedust jäädi koju jõudeski  veel meenutama.

Sellises projektis osalemine annab õpilastele palju praktilisi erialaseid kogemusi, mida on võimatu ise järgi proovimata saada. Lisaks saab alati ka uusi sõpru, võõrkeeles rääkimise kogemuse, palju teadmisi ning julguse ka ise uusi toredaid asju ette võtta.

Enna Kallasvee, TTM osakonna juhataja

HKHK kokaeriala õpilased Orm Kuusemets, Annamai Arro ja  Getter Juhe osalesid koos Itaalia, Soome, Austria ja Leedu õpilastega Erasmus+ “Digital Treasure Box” koostööprojekti kokkusaamisel Põhja Itaalia Iseo linnakeses.  Projekt on jõudmas juba lõpusirgele ning varasemad kohtumised on toimunud Austrias, Leedus ja Soomes. Igal projektikohtumisel on käsitletud selle riigi toidukultuuri mitme erineva nurga alt ning antud õpilastele võimalus kohalike kokaõpetajate käe all ka ise kokata.

Seekord käidi tutvumas Itaalia toidu ja kultuuriga ning esimesel praktilisel õppepäeval said kõik koos valmistada kohalike retseptide järgi ja õpetajate juhendamisel gnocchisid, lasanjet, pastat, focacciat ning teisi tuntud Itaalia hõrgutisi.

Eraldi õppepäev võeti kohvi valmistamise õppimisele, mida on itaallaste jaoks ülioluline õigesti ja pühendunult teha. Saime teada, et kohvi maitse ilmutab ennast kõige paremini topeltespressos. Abivahendeid ning masinaid hea kohvi tegemiseks on väga palju ja igaüks võib valida endale meeldiva, käepärase ning taskukohase.

Külastati ka maailmas tunnustatud veinitootmist -  Barone Pizzinit, kahte turismivaldkonna koolijuustutootjat  ning väikest  jahutootmist. Tutvuti kohaliku eluolu ja  paksu kultuurikihiga. Korduvalt sai nautida ehedat Itaalia pizzat , mille hõrkust ja krõbedust jäädi koju jõudeski  veel meenutama.

Sellises projektis osalemine annab õpilastele palju praktilisi erialaseid kogemusi, mida on võimatu ise järgi proovimata saada. Lisaks saab alati ka uusi sõpru, võõrkeeles rääkimise kogemuse, palju teadmisi ning julguse ka ise uusi toredaid asju ette võtta.

Enna Kallasvee, TTM osakonna juhataja