News

Õppekäigul Vabaõhumuuseumis 03. May HKHK


HKHK viimase kursuse kokad, KVU rühma Ukrainast pärit õpilased ning meie välispraktikandid Ungarist, Mallorcalt ja Belgiast käisid Eesti  Vabaõhumuuseumis õppimas Eesti toidukultuuri. Sai näha Eesti köökide arengut läbi aja, toiduvalmistamise- ja sööginõusid. Loodi kujutluspilt, kuidas võis maitsta rehetares valminud toit paari sajandi eest ja millised olid tol ajal toorained. Kogesime suitsusauna hõngu koos juurdekuuluvate juttudega paganatest, vaimudest ja üllatusena ka mõisahärradest. Peale pikka õppejalutuskäiku koos väikeste peatustega veel veski juures ja koloniaalkaupluses, jõudsime talurahva tähtsamasse kooskäimiskohta ehk kõrtsi. Kõht oli selleks ajaks juba väga tühi ja hernesupp maitses kõigile hästi. 

Kui vana aeg oli nähtud, siis järgmisena sai tutvust tehtud kaasaegse Eesti toidukultuuri edendamisega tegeleva restorani "Wicca"-ga. Sammal ja hapendamine olid siingi märksõnadeks. 

Aitäh meie vastuvõtjatele Einike Soovälile Vabaõhumuuseumist ja Angelica Udeküllile restoranist "Wicca". Oli väga tore ja sisutihe päev.

HKHK viimase kursuse kokad, KVU rühma Ukrainast pärit õpilased ning meie välispraktikandid Ungarist, Mallorcalt ja Belgiast käisid Eesti  Vabaõhumuuseumis õppimas Eesti toidukultuuri. Sai näha Eesti köökide arengut läbi aja, toiduvalmistamise- ja sööginõusid. Loodi kujutluspilt, kuidas võis maitsta rehetares valminud toit paari sajandi eest ja millised olid tol ajal toorained. Kogesime suitsusauna hõngu koos juurdekuuluvate juttudega paganatest, vaimudest ja üllatusena ka mõisahärradest. Peale pikka õppejalutuskäiku koos väikeste peatustega veel veski juures ja koloniaalkaupluses, jõudsime talurahva tähtsamasse kooskäimiskohta ehk kõrtsi. Kõht oli selleks ajaks juba väga tühi ja hernesupp maitses kõigile hästi. 

Kui vana aeg oli nähtud, siis järgmisena sai tutvust tehtud kaasaegse Eesti toidukultuuri edendamisega tegeleva restorani "Wicca"-ga. Sammal ja hapendamine olid siingi märksõnadeks. 

Aitäh meie vastuvõtjatele Einike Soovälile Vabaõhumuuseumist ja Angelica Udeküllile restoranist "Wicca". Oli väga tore ja sisutihe päev.