Kokk

ÕppeliikÕppevormEeldus alustamiseksÕppeaeg
4. taseme kutseõpe, kutsekeskharidusStatsionaarne, koolipõhinePõhiharidus (või lõpetamata põhihariduse korral vanus vähemalt 22 aastat)3 aastat

Õppetöö algus: Hetkel vastuvõttu ei toimu

Lisainfot eriala kohta annab Enna Kallasvee, enna.kallasvee@hkhk.edu.eelink opens on new page, telefon: +372 510 7062

Õppekavarühm: Majutamine ja toitlustamine

Eriala lühitutvustus: Kokk valmistab maitsvat toitu erinevaid toiduaineid kokku sobitades ja erinevaid kuum- ning külmtöötlemise võtteid kasutades. Kokk teeb toitudele retseptid ja  valmistab roogi retsepti  järgi ning serveerib neid isuäratavalt ning kunstipäraselt pidades silmas tunnustatud serveerimisnõudeid. Kokatöö on meeskonnatöö, mille juures ta arvestab klientide soovidega, tegutseb eetiliselt ja esteetiliselt. Koka töö eeldab valmisolekut töötada ka puhkepäevadel, riiklikel pühadel, õhtusel ja öisel ajal.

Põhiõpingute moodulid:

  • Õpitee ja töö muutuvas keskkonnas
  • Menüü koostamine ja kalkulatsioon
  • Praktiline töö restoranis
  • Praktiline töö suurköögis
  • Toiduvalmistamine
  • Toitlustamine
  • Toitlustamise valdkonna ja õpingute alused
  • Praktika
  • Koka lõpueksam

Eriala põhiõpetajad:

  • Taavi Kuusik
  • Kersti Õim
  • Tiina Sootalu

Õppebaas: Praktiline õppetöö toimub kooli õppeköögis, kooli sööklas ja söögisaalis.

Praktikad: Praktika maht kogu õppeaja jooksul on 36EKAPit. I õppeaastal toimub 8-nädalane abikoka praktika, millest pool toimub kooli sööklas ja pool toitlustusettevõttes. II õppeaastal toimub 10-nädalane suurköögipraktika, millest pool aega praktiseeritakse kooli sööklas ja pool aega toitlustusettevõttes. III õppeaastal toimub 8-nädalane restoranitöö praktika, mis jaguneb koolipraktikaks ja ettevõttepraktikaks.

Kutseeksamid: Kõigil õppijatel on võimalik taotleda Kokklink opens on new page, link opens on new pagetase 4 kutsekvalifikatsiooni. Eksameid korraldab Eesti Peakokkade Ühendus (EPÜ), kelle poolt on ka moodustatud eksamikomisjon. Eksam koosneb teoreetilisest ja praktilisest osast.


Edasiõppimise võimalused: Õpinguid on võimalik jätkata kõrgkoolis või keskhariduse baasil kutseõppeerialadel, Haapsalu Kutsehariduskeskuses Toitlustuskorralduse, tase 5 õppekaval.

Õppekava

Õppekeskkondlink opens on new page

Published 26.03.2020. Last changed 06.11.2024.