Lisainfot eriala kohta annab Enna Kallasvee, enna.kallasvee [at] hkhk.edu.ee, telefon: +372 510 7062
Õppimine toimub tsükliõppena 1-2 korda kuus, E-T
Õppekavarühm: Majutamine ja toitlustamine
Eriala lühitutvustus: Toitlustuskorralduse eriala lõpetaja omab teadmisi töötamaks peakoka või restorani juhina.
Põhiõpingute moodulid:
Eriala põhiõpetajad:
Õppebaas: Teoreetiline õpe toimub kooli õppeklassides, praktiline õpe ettevõtetes ja asutustes praktikajuhendaja juhendamisel.
Praktika: Praktika läbitakse paralleelselt õppetööga oma praktika- või töökohas. Võimalik praktiseerida välismaal.
Kutseeksamid: Eriala lõpetajal on võimalus taotleda Vanemkokk, tase 5 kutsekvalifikatsiooni. Eksameid korraldab Eesti Hotellide ja Restoranide Liit (EHRL), kelle poolt on ka moodustatud eksamikomisjon. Eksam koosneb teoreetilisest ja praktilisest osast.
Töötaval inimesel või registreeritud töötul on õppima asudes võimalik taotleda rahalist toetust. Toetuse saamiseks tuleb kindlasti pöörduda enne õppima asumist Töötukassa poole, et määrata kindlaks tingimustele vastavus. Toetusest loe lähemalt Eesti Töötukassa kodulehelt.
Õppeliik | Õppevorm | Eeldus alustamiseks | Õppeaeg |
---|---|---|---|
5. taseme kutseõpe, jätkuõpe | Mittestatsionaarne, koolipõhine | Keskharidus ning 4. taseme koka kutse või vastavate kompetentside olemasolu ja/või töötamine vastavas valdkonnas | 1 aasta |
Õppeliik | Õppevorm | Eeldus alustamiseks | Õppeaeg |
---|---|---|---|