Lisainfot eriala kohta annab Enna Kallasvee, enna.kallasvee [at] hkhk.edu.ee (subject: Kokk) , telefon: +372 510 7062
Õppetöö algus: sügis 2024
Õppimine toimub tsükliõppena 2 korda kuus.
Õppekavarühm: Majutamine ja toitlustamine
Eriala lühitutvustus: Kokk valmistab maitsvat toitu erinevaid toiduaineid kokku sobitades ja erinevaid kuum- ning külmtöötlemise võtteid kasutades. Kokk teeb toitudele retseptid ja valmistab roogi retsepti järgi ning serveerib neid isuäratavalt ning kunstipäraselt pidades silmas tunnustatud serveerimisnõudeid. Kokatöö on meeskonnatöö, mille juures ta arvestab klientide soovidega, tegutseb eetiliselt ja esteetiliselt. Koka töö eeldab valmisolekut töötada ka puhkepäevadel, riiklikel pühadel, õhtusel ja öisel ajal.
Põhiõpingute moodulid:
Õppebaas: Praktiline õppetöö toimub kooli õppeköögis, kooli sööklas ja söögisaalis.
Praktikad: Nii I kui ka II õppeaastal toimub 14-nädalane kokapraktika toitlustusettevõttes Eestis või välismaal. Juba tööalaga seotud õppijatel arvestab kool töökogemust praktika osana.
Kutseeksamid: Kõigil õppijatel on võimalik taotleda Kokk, tase 4 kutsekvalifikatsiooni. Eksameid korraldab Eesti Peakokkade Ühendus (EPÜ), kelle poolt on ka moodustatud eksamikomisjon. Eksam koosneb teoreetilisest ja praktilisest osast.
Edasiõppimise võimalused: Õpinguid on võimalik jätkata Haapsalu Kutsehariduskeskuses Toitlustuskorraldus, tase 5 õppekaval.
Õppeliik | Õppevorm | Eeldus alustamiseks | Õppeaeg |
---|---|---|---|
4. taseme kutseõpe, esmaõpe | Statsionaarne, koolipõhine | Põhiharidus | 2 aastat |