News

Prantsusmaa maitsed HKHK köögis 31. January HKHK


Eile oli HKHK kokaõpilastel suurepärane võimalus õppida Prantsuse kokaõpetaja käe all, sest meie pikaaegse partnerkooli CFA Branly õpetaja Anthony Meziers La Roche sur Yon’ist viis meie õppeköögis läbi põneva workshopi. Koos harjutasid oma oskusi nii noored kui täiskasvanud kokaõpilased K-20, KO-21, TKO-21 ja TKO-22 õppegruppidest ning ei puudunud ka meie oma õpetajad Tiina Sootalu ja Taavi Kuusik, kes mõlemad on ise ka Prantsusmaal, stažeerimas käinud. 

Õpetaja Anthony käe all valmistasid õpilased madalal temperatuuril küpsenud pardifileed meekastme ja pošeeritud pirniga ning õppisid, kuidas mõõta küpseva liha temperatuuri kui see on pakitud vaakumkilesse. Selleks, et saavutada just see õige maitse, peab pardiliha olema küpsenud täpselt kindlal temperatuuril. Magustoiduks õpetas Anthony valmistama väga prantsuspärast Tarte Tatin’i ehk tagurpidi õunakooki, mis valminuna lausa sulas suus. Ilmselt saab seda täna ka lõuna ajal ise proovida.

Anthony Meziers on aastetepikkuse staažiga kutseõpetaja, kes alustas oma erialast teekonda tegevkokana ning nüüd valmistab ette noori tulevasi kokki Prantsusmaal, La Roche sur Yoni’is asuvas koka- ja teeninduskoolis. HKHK koostöö CFA Branley kooliga sai alguse juba 2012 aastal kui ühel lumerohkel talvel Anthony ja tollane koolidirektor Haapsalu külastasid ning väikelinna võludest vaimustusse sattusid. Seejärel alustasime koostööd õpilaste praktikatega ning saatsime ka meie kokaõpetajaid Prantsusmaa restoranidesse kätt harjutama. 

Viimasel ajal on La Roche sur Yon’ist ja selle ümbrusest saanud HKHK täiskasvanud kokaõpilaste meelispraktikapaik, kust tagasi on tuldud ka tõeliste Michelini tärni restoranide kogemuste ning suure sooviga neid ellu rakendada. Ka sellel kevadel on Prantsusmaale praktikale minemas kolm K-21 õpilast. Prantslased aga armastavad praktikakohana vaikset ja ilusat Haapsalu, sest erinevused ju rikastavad meie maailma. Just sellel nädalal lõpetasid Prantsusmaa tüdrukud kolmenädalase praktika Haapsalu Q-Cateringis, kus mõlemad pooled ülimalt rahule jäid.

HKHK rahvusvaheliste suhete blogist leiab hulgaliselt meie õpilaste praktikablogisid, millest nii mõnigi just Prantsusmaa muljetest kirjutatu, on ka ajakirjanduse veergudele jõudnud. Et talvistesse hallidesse päevadesse pisut hõrku maitset tuua, tasub ennast mõnega neist rõõmustada.
 

Eile oli HKHK kokaõpilastel suurepärane võimalus õppida Prantsuse kokaõpetaja käe all, sest meie pikaaegse partnerkooli CFA Branly õpetaja Anthony Meziers La Roche sur Yon’ist viis meie õppeköögis läbi põneva workshopi. Koos harjutasid oma oskusi nii noored kui täiskasvanud kokaõpilased K-20, KO-21, TKO-21 ja TKO-22 õppegruppidest ning ei puudunud ka meie oma õpetajad Tiina Sootalu ja Taavi Kuusik, kes mõlemad on ise ka Prantsusmaal, stažeerimas käinud. 

Õpetaja Anthony käe all valmistasid õpilased madalal temperatuuril küpsenud pardifileed meekastme ja pošeeritud pirniga ning õppisid, kuidas mõõta küpseva liha temperatuuri kui see on pakitud vaakumkilesse. Selleks, et saavutada just see õige maitse, peab pardiliha olema küpsenud täpselt kindlal temperatuuril. Magustoiduks õpetas Anthony valmistama väga prantsuspärast Tarte Tatin’i ehk tagurpidi õunakooki, mis valminuna lausa sulas suus. Ilmselt saab seda täna ka lõuna ajal ise proovida.

Anthony Meziers on aastetepikkuse staažiga kutseõpetaja, kes alustas oma erialast teekonda tegevkokana ning nüüd valmistab ette noori tulevasi kokki Prantsusmaal, La Roche sur Yoni’is asuvas koka- ja teeninduskoolis. HKHK koostöö CFA Branley kooliga sai alguse juba 2012 aastal kui ühel lumerohkel talvel Anthony ja tollane koolidirektor Haapsalu külastasid ning väikelinna võludest vaimustusse sattusid. Seejärel alustasime koostööd õpilaste praktikatega ning saatsime ka meie kokaõpetajaid Prantsusmaa restoranidesse kätt harjutama. 

Viimasel ajal on La Roche sur Yon’ist ja selle ümbrusest saanud HKHK täiskasvanud kokaõpilaste meelispraktikapaik, kust tagasi on tuldud ka tõeliste Michelini tärni restoranide kogemuste ning suure sooviga neid ellu rakendada. Ka sellel kevadel on Prantsusmaale praktikale minemas kolm K-21 õpilast. Prantslased aga armastavad praktikakohana vaikset ja ilusat Haapsalu, sest erinevused ju rikastavad meie maailma. Just sellel nädalal lõpetasid Prantsusmaa tüdrukud kolmenädalase praktika Haapsalu Q-Cateringis, kus mõlemad pooled ülimalt rahule jäid.

HKHK rahvusvaheliste suhete blogist leiab hulgaliselt meie õpilaste praktikablogisid, millest nii mõnigi just Prantsusmaa muljetest kirjutatu, on ka ajakirjanduse veergudele jõudnud. Et talvistesse hallidesse päevadesse pisut hõrku maitset tuua, tasub ennast mõnega neist rõõmustada.