News

Rahvusköögid HKHK õpperestoranis 17. May HKHK


Täna pakkusin K-20 õpilased HKHK õpperestoranis kõikidele huvilistele maitseelamusi eri rahvusköökidest.

Koka eriala õpilased said loosiga valida riigi ning pidid ise koostama vastavad menüüd, mida selle riigi alt esitleda ning valmistada. Laual olid esindatud Prantsusmaa, Mehhiko, Hiina, Itaalia ja Rootsi köök.

Kõige enim pakkus elevust ja emotsioone Rootsi traditsioonilise hõrgutis Surströmming ehk fermenteeritud ("mädandatud") räim, mille valmistamisviis pärineb ajast, kui sool oli väga kallis, aga kala oli mingil moel vaja säilitada. Karbi avamiseks suundusime õue ja kõige julgemad said ka hõrgutist maitsta. Roiskunud kala võimsat maitset ei suutnud katta kõrvale võetud must leib ega külm kartul, kuid kuulus hõrgutis prooviti siiski ära!

Kõik teised valmistatud toidud olid aga väga maitsvad ja saame uhkust tunda meie koka eriala õpilaste üle!

Täna pakkusin K-20 õpilased HKHK õpperestoranis kõikidele huvilistele maitseelamusi eri rahvusköökidest.

Koka eriala õpilased said loosiga valida riigi ning pidid ise koostama vastavad menüüd, mida selle riigi alt esitleda ning valmistada. Laual olid esindatud Prantsusmaa, Mehhiko, Hiina, Itaalia ja Rootsi köök.

Kõige enim pakkus elevust ja emotsioone Rootsi traditsioonilise hõrgutis Surströmming ehk fermenteeritud ("mädandatud") räim, mille valmistamisviis pärineb ajast, kui sool oli väga kallis, aga kala oli mingil moel vaja säilitada. Karbi avamiseks suundusime õue ja kõige julgemad said ka hõrgutist maitsta. Roiskunud kala võimsat maitset ei suutnud katta kõrvale võetud must leib ega külm kartul, kuid kuulus hõrgutis prooviti siiski ära!

Kõik teised valmistatud toidud olid aga väga maitsvad ja saame uhkust tunda meie koka eriala õpilaste üle!