ESITA AVALDUS vajutada "Otsi konkursse" ning otsida õppeasutuse alt Haapsalu Kutsehariduskeskus
Lisainfot eriala kohta annab Enna Kallasvee, enna.kallasvee [at] hkhk.edu.ee, telefon: +372 510 7062
Vastuvõtuvestlus: 21.04.2021
Õppetöö algus: september 2021
Õppekavarühm: Turismi-, majutus- ja toitlustusteenindus
Eriala lühitutvustus: Kokk valmistab maitsvat toitu erinevaid toiduaineid kokku sobitades ja erinevaid kuum- ning külmtöötlemise võtteid kasutades. Kokk teeb toitudele retseptid ja valmistab roogi retsepti järgi ning serveerib neid isuäratavalt ning kunstipäraselt pidades silmas tunnustatud serveerimisnõudeid. Kokatöö on meeskonnatöö, mille juures ta arvestab klientide soovidega, tegutseb eetiliselt ja esteetiliselt. Koka töö eeldab valmisolekut töötada ka puhkepäevadel, riiklikel pühadel, õhtusel ja öisel ajal.
Õppebaas: Praktiline õppetöö toimub kooli värskelt uuenenud õppeköögis, kooli sööklas ja söögisaalis.
Praktikad: I õppeaastal toimub 8-nädalane abikoka praktika, millest pool toimub kooli sööklas ja pool toitlustusettevõttes. II õppeaastal toimub 10-nädalane suurköögipraktika, millest pool aega praktiseeritakse kooli sööklas ja pool aega toitlustusettevõttes. III õppeaastal toimub 8-nädalane restoranitöö praktika, mis jaguneb koolipraktikaks ja ettevõttepraktikaks.
Kutseeksamid: Kõigil õppijatel on võimalik taotleda Kokk, tase 4 kutsekvalifikatsiooni. Eksameid korraldab Eesti Hotellide ja Restoranide Liit (EHRL), kelle poolt on ka moodustatud eksamikomisjon. Eksam koosneb teoreetilisest ja praktilisest osast.
Edasiõppimise võimalused: Õpinguid on võimalik jätkata kõrgkoolis või keskhariduse baasil kutseõppeerialadel, Haapsalu Kutsehariduskeskuses Toitlustuskorralduse, tase 5 õppekaval.
Õppeliik | Õppevorm | Eeldus alustamiseks | Õppeaeg |
---|---|---|---|
4. taseme kutseõpe, kutsekeskharidus | Statsionaarne, koolipõhine | Põhiharidus (või lõpetamata põhihariduse korral vanus vähemalt 22 aastat) | 3 aastat |
Õppeliik | Õppevorm | Eeldus alustamiseks | Õppeaeg |
---|---|---|---|
Õppeliik | Õppevorm | Eeldus alustamiseks | Õppeaeg |
---|---|---|---|