Lisainfot eriala kohta annab Enna Kallasveeenna.kallasvee [at] hkhk.edu.ee, telefon: +372 510 7062

Õppimine toimub tsükliõppes 1 kord kuus kolm päeva.

Õppetöö algus: 17. veebruar 2022

Õppekavarühm: Toiduainete töötlemine

Eriala lühitutvustus: Kondiiter on oskustöötaja, kes töötab ettevõttes, kus valmistatakse valikpagari- ja/või kondiitritooteid. Kondiiter töötab iseseisvalt kõikides töölõikudes. Kondiitri tööülesanded on kondiitritoodete, kaunistuste ja külmutatud toodete valmistamine, toodete pakendamine ja ladustamine. Kondiitri töö on suures osas käsitöö, mis eeldab käte osavust, loovust ja ilumeelt. Ta organiseerib iseseisvalt oma tööd ning osaleb meeskonnatöös. Vajalik on pidev erialane enesetäiendamine. Toiduohutusnõuete täimiseks on kondiitri töös vajalik kanda eririietust. Töö eripära nõuab valmisolekut töötada ka nädalavahetustel ja riiklikel pühadel.

Põhiõpingute moodulid:

  • Kondiitritoodete tehnoloogia
  • Toiduainetööstuse valdkonna alused
  • Toiduohutus
  • Kondiitritoodete külmutamine ja pakendamine
  • Kookide ja tortide valmistamine
  • Maiustuste valmistamine
  • Õpitee ja töö muutuvas keskkonnas
  • Kondiitri praktika

Eriala põhiõpetajad:

  • Lea Rand
  • Kristiina Rand
  • Kaire Raba

Õppebaas: Praktiline õppetöö toimub kutseõpetaja juhendamisel kooli õppeköögis, teoreetiline õppetöö klassiruumis.

Praktika: Õppeaja sees toimub praktika 15 EKAPi ulatuses pagariettevõttes Eestis või välismaal. Juba tööalaga seotud õppijatel arvestab kool töökogemust praktika osana.

Kutseeksamid: Õppe lõppedes sooritab õpilane Kondiiter, tase 4 kutsekvalifikatsiooni eksami.

Õppekeskkond

Language
Estonian
Field: 
Turism
Attachments: 
Tabbed content page type: 
Speciality
Erialade tabel: 
ÕppeliikÕppevormEeldus alustamiseksÕppeaeg
4. taseme kutseõpe, esmaõpeMittestatsionaarne, koolipõhinePõhiharidus (või lõpetamata põhihariduse korral vanus vähemalt 22 aastat)1 aasta
ÕppeliikÕppevormEeldus alustamiseksÕppeaeg
ÕppeliikÕppevormEeldus alustamiseksÕppeaeg
Saki järjekord: 
1