Culinary Trip through Europe


“Culinary Trip through Europe”

Strateegilise koostöö projektis “Culinary Trip through Europe” (Erasmus + 2016-1-AT01-KA219-016717_3) said HKHK kokaeriala õpilased ja -õpetajad kaasa rääkida uute toiduvalmistamistehnoloogiate teemadel ning koos partnerriikide koolidega parimad retseptid ka kaante vahele panna. 

Projekti periood: 01.september – 2016-31. mai 2018

Projekti käigus keskenduti järgmistele teemadele:

  • Kuidas valmistada traditsioonilisi toite toetudes Slow Food filosoofiale ning biloogilistele mitmekesisustele piirkonnas
  • Kuidas valmistada tervislikke traditsioonilisi toite keskendudes toidutalumatusele ja -alleriatele
  • Kuidas valmistada traditsioonilisi toite kasutades uusi tehnoloogiaid köögis (sous vide, core temperature, IT-controlled-preparation)
  • Kuidas valmistada erinevaid etnilisi toite arvesse võttes migratsiooni ja turismi (Halal, kosher ja india toit)

Projektikohtumistel toimusid praktilised workshop’id, kus osalesid HKHK õpilased ning toitlustuerialde õpetajad. Ühise toiduvalmistamise tulemusel valmis neljakeelne retseptiraamat COOKERY BOOK

Projekti peakoordinaator on Austria toitlustus- ja turismikool FBS Warmbad Villach ning partneriteks on Eesti, Soome ja Hispaania kutseõppeasutused.

Projekti HKHK poolne koordinaator on Heli Heimo, õpilasi juhendab Enna Kallasvee.

Projekti tegevusi kajastab BLOGI “Culinary Trip through Europe” ja Facebook’i leht

 

“Culinary Trip through Europe”

Strateegilise koostöö projektis “Culinary Trip through Europe” (Erasmus + 2016-1-AT01-KA219-016717_3) said HKHK kokaeriala õpilased ja -õpetajad kaasa rääkida uute toiduvalmistamistehnoloogiate teemadel ning koos partnerriikide koolidega parimad retseptid ka kaante vahele panna. 

Projekti periood: 01.september – 2016-31. mai 2018

Projekti käigus keskenduti järgmistele teemadele:

  • Kuidas valmistada traditsioonilisi toite toetudes Slow Food filosoofiale ning biloogilistele mitmekesisustele piirkonnas
  • Kuidas valmistada tervislikke traditsioonilisi toite keskendudes toidutalumatusele ja -alleriatele
  • Kuidas valmistada traditsioonilisi toite kasutades uusi tehnoloogiaid köögis (sous vide, core temperature, IT-controlled-preparation)
  • Kuidas valmistada erinevaid etnilisi toite arvesse võttes migratsiooni ja turismi (Halal, kosher ja india toit)

Projektikohtumistel toimusid praktilised workshop’id, kus osalesid HKHK õpilased ning toitlustuerialde õpetajad. Ühise toiduvalmistamise tulemusel valmis neljakeelne retseptiraamat COOKERY BOOK

Projekti peakoordinaator on Austria toitlustus- ja turismikool FBS Warmbad Villach ning partneriteks on Eesti, Soome ja Hispaania kutseõppeasutused.

Projekti HKHK poolne koordinaator on Heli Heimo, õpilasi juhendab Enna Kallasvee.

Projekti tegevusi kajastab BLOGI “Culinary Trip through Europe” ja Facebook’i leht