Registreerimislink nüüd töötab! Töötoas valmistame Lääne-Eestis ja saartel levinud juuretisega tehtud magushaput keeduleiba. Tal on pikem käärimisaeg, niiskem ja peenem tekstuur, magusam maitse, vähem happelisust, hea säilivus, sobib hästi neile, kes tavalist hapuleiba süüa ei saa. Juuretise baasil valmistatud tooted on lihtsamini seeditavad kui pärmitaigna omad.
Registreeri töötuppa siinlink opens on new page.
Hind: 45 eur. Maksmise lisainfo
Läbiviimise aeg: 28. okt, laupäev, 11:00-16:00
Grupi suurus: 8-12 inimest
Läbiviimise koht: Haapsalu Kutsehariduskeskuse õppekööklink opens on new page, ruum 123, (Ehitajate tee 3)
Koolitaja: Tiina Sootalu - kogemustega ja tunnustatud kokkade kutseõpetaja
Sihtrühm: kõik huvilised
Mida me töötoas teeme?
- Valmistame täisterarukkijahust leivataigna.
- Tutvustame leivas toimuvaid protesesse ning sa saad teada, miks on oluline teatud toiminguid teha.
- Juuretise tegu puust ette ja punaseks ning räägime selle säilitamisest.
- Vormimine ja lõppviimistlus. Ahjus kergitamine etapikaupa.
- Lõpptulemusena on sinu käe all valminud 1 rukkijahust vormileib, boonusena erinevad koorikleivad ja määrded.
- Räägime keeduleiva kasulikkusest. Selgitame keeduleiva erinevust hapuleivast.
Detailsem info õppekavas
Lisainfo. Arvesta, et su riided võivad määrduda. Soovitame kaasa võtta põlle ja vahetusjalanõud, et ennast mugavamalt tunda. Võimalusel võta kaasa anum, millega küpsetised koju viia. Töötoas osalejatele saadetakse retseptid ka e-mailile.
Tiina Sootalu teeb ka klassikalise hapusaia töötuba.
Kontakt
- Nimi Kontaktisik
- Telefon 5081016
- E-post kaja.loorens@hkhk.edu.ee
- Asukoht Haapsalu Kutsehariduskeskus, Ehitajate tee 3, Uuemõisa, Haapsalu