Teenindaja toitlustusettevõttes


Registreeru koolitusele

Koolitus pakub kiiret võimalust toitlustusettevõtte klienditeenindajale lisaoskuste omandamiseks, aga ka toetab sektorisse sisenemiseks vajalike oskuste omandamist.

Läbiviimise aeg:  8. november - 13. detsember, teisipäeviti ja kolmapäeviti, 16:00-20:00

Läbiviimise koht: Koolitus viiakse läbi Haapsalu KHK õpperuumides, Ehitajate tee 3. Toitlustusteeninduse õppe osa viiakse läbi toitlustusteeninduse õppeklassis, kus on olemas kõik vajalik. Toidu valmistamine toimub kooli kaasajastatud seadmete ja vahenditega õppeköögis. Õppeköögis on kohustuslik kanda vahetusjalatseid. Kõik muu õppeks vajaliku annab kool.

Koolituse maht: 58 akad. tundi.

Koolitajad. Kersti Õim omab töökogemust toitlustusettevõtetes enne kutsekooli tööle asumist 16 aastat, alates 2008. aastast töötab Haapsalu KHK teenindusjuht- kutseõpetajana. Kersti on lõpetanud Eesti hotelli- ja Turismimajanduse Erakooli (EHTE) toitlustusteenuste korralduse eriala ja on Eesti Kelnerite Liidu liige. Taavi  Kuusik on Haapsalu KHK (2007) vilistlane ja praegune kokanduse kutseõpetaja, töömaailma kogemus 12 aastat kokana, seal hulgas toitlustuse ettevõtluskogemust 5 aastat. Enna Kallasvee on turismivaldkonna õpetaja ja joogikoolitaja, õppeosakonna juhataja.

Õppe alustamise nõuded: 

Sihtrühm: Turismi ja teenindusvaldkonna töötajad, väikeettevõtjad jt, kes vajavad muutunud olukorrast tulenevalt multifunktsionaalseid oskuseid teenuste pakkumiseks. Aga ka need huvilised, kes soovivad leida tööd teenindussektoris või alustada ettevõtlusega.

Teemad: 

      1. moodul. Hommikusöögi/peolaua serveerimine, väljapanek ja teenindamine

-Töö planeerimine ja korraldamine. Töökoha ettevalmistamine ja korrashoid, söögisaali korrastamine ja eelkatete tegemine- linutamine, teenindaja töö ja tehnika, taldrikute kandmise võtted, lauanõude koristamise võtted, kandiku kandmise võtted, jookide serveerimine, erinevate roogade serveerimine. Abilaudade komplekteerimine. Tööks vajalike kaupade ja vahendite tellimine, vastuvõtmine ja kontrollimine.

- Teenindussituatsiooni alustamine, klientide vastuvõtmine, klientide vajaduste ja soovide väljaselgitamine, kliendi nõustamine, tellimuste vastuvõtmine, toidu- ning joogikaartide tutvustamine ja esitlemine, tellimuse vastuvõtmine, vormistamine ja edastamine kassasüsteemi kasutamine, teenindussituatsiooni lõpetamine, kliendilt tagasiside küsimine ja edastamine, klientidega arveldamine, kliendi ärasaatmine.

- Veinide tundmine ja sobitamine toiduga, kohvi- ja tee jookide valmistamine.

- Peoteenindus ja selvelauad (furśett, bufee), ettevalmistamine, toitude serveerimine, teenindamine, korrastustööd.

      2. moodul. Hommikusöögi ja lihtsamate pagaritoodete valmistamine

-Köögiseadmete õpe ja hooldus k.a. köögi

- Hommikusöögid teraviljadest, piimatoodetest, salatid, munatooted, lihatooted, kalatooted, lihtsamad jahust pagaritooted, smuutid ja nende serveerimine. 

Detailsem sisu õppekavas

Lisainfo. Koolituskursuse tellijaks on Haridus- ja Teadusministeerium ning seda rahastatakse läbi Euroopa Sotsiaalfondi programmi "Täiskasvanuhariduse edendamine ja õppimisvõimaluste avardamine". Osaleda saavad täiskasvanud, kes ei õpi kutseõppeasutuses, rakenduskõrgkoolis või ülikoolis tasemeõppes. 

Registreerumisega ei ole Te automaatselt õppegruppi arvatud. Õppekohtadele põhiliseks valikukriteeriumiks on sihtgruppi kuulumine, tööalane vajadus ja põhjendus ning alles viimasena registreerimisjärjekord. Kõrgharidusega soovijaid saame koolitusele võtta üksnes vabade kohtade olemasolul. Teiega võetakse ühendust e-posti teel.

Kursuste korraldamise kord. Covid-19 nõuded.

Registreeru koolitusele

Koolitus pakub kiiret võimalust toitlustusettevõtte klienditeenindajale lisaoskuste omandamiseks, aga ka toetab sektorisse sisenemiseks vajalike oskuste omandamist.

Läbiviimise aeg:  8. november - 13. detsember, teisipäeviti ja kolmapäeviti, 16:00-20:00

Läbiviimise koht: Koolitus viiakse läbi Haapsalu KHK õpperuumides, Ehitajate tee 3. Toitlustusteeninduse õppe osa viiakse läbi toitlustusteeninduse õppeklassis, kus on olemas kõik vajalik. Toidu valmistamine toimub kooli kaasajastatud seadmete ja vahenditega õppeköögis. Õppeköögis on kohustuslik kanda vahetusjalatseid. Kõik muu õppeks vajaliku annab kool.

Koolituse maht: 58 akad. tundi.

Koolitajad. Kersti Õim omab töökogemust toitlustusettevõtetes enne kutsekooli tööle asumist 16 aastat, alates 2008. aastast töötab Haapsalu KHK teenindusjuht- kutseõpetajana. Kersti on lõpetanud Eesti hotelli- ja Turismimajanduse Erakooli (EHTE) toitlustusteenuste korralduse eriala ja on Eesti Kelnerite Liidu liige. Taavi  Kuusik on Haapsalu KHK (2007) vilistlane ja praegune kokanduse kutseõpetaja, töömaailma kogemus 12 aastat kokana, seal hulgas toitlustuse ettevõtluskogemust 5 aastat. Enna Kallasvee on turismivaldkonna õpetaja ja joogikoolitaja, õppeosakonna juhataja.

Õppe alustamise nõuded: 

Sihtrühm: Turismi ja teenindusvaldkonna töötajad, väikeettevõtjad jt, kes vajavad muutunud olukorrast tulenevalt multifunktsionaalseid oskuseid teenuste pakkumiseks. Aga ka need huvilised, kes soovivad leida tööd teenindussektoris või alustada ettevõtlusega.

Teemad: 

      1. moodul. Hommikusöögi/peolaua serveerimine, väljapanek ja teenindamine

-Töö planeerimine ja korraldamine. Töökoha ettevalmistamine ja korrashoid, söögisaali korrastamine ja eelkatete tegemine- linutamine, teenindaja töö ja tehnika, taldrikute kandmise võtted, lauanõude koristamise võtted, kandiku kandmise võtted, jookide serveerimine, erinevate roogade serveerimine. Abilaudade komplekteerimine. Tööks vajalike kaupade ja vahendite tellimine, vastuvõtmine ja kontrollimine.

- Teenindussituatsiooni alustamine, klientide vastuvõtmine, klientide vajaduste ja soovide väljaselgitamine, kliendi nõustamine, tellimuste vastuvõtmine, toidu- ning joogikaartide tutvustamine ja esitlemine, tellimuse vastuvõtmine, vormistamine ja edastamine kassasüsteemi kasutamine, teenindussituatsiooni lõpetamine, kliendilt tagasiside küsimine ja edastamine, klientidega arveldamine, kliendi ärasaatmine.

- Veinide tundmine ja sobitamine toiduga, kohvi- ja tee jookide valmistamine.

- Peoteenindus ja selvelauad (furśett, bufee), ettevalmistamine, toitude serveerimine, teenindamine, korrastustööd.

      2. moodul. Hommikusöögi ja lihtsamate pagaritoodete valmistamine

-Köögiseadmete õpe ja hooldus k.a. köögi

- Hommikusöögid teraviljadest, piimatoodetest, salatid, munatooted, lihatooted, kalatooted, lihtsamad jahust pagaritooted, smuutid ja nende serveerimine. 

Detailsem sisu õppekavas

Lisainfo. Koolituskursuse tellijaks on Haridus- ja Teadusministeerium ning seda rahastatakse läbi Euroopa Sotsiaalfondi programmi "Täiskasvanuhariduse edendamine ja õppimisvõimaluste avardamine". Osaleda saavad täiskasvanud, kes ei õpi kutseõppeasutuses, rakenduskõrgkoolis või ülikoolis tasemeõppes. 

Registreerumisega ei ole Te automaatselt õppegruppi arvatud. Õppekohtadele põhiliseks valikukriteeriumiks on sihtgruppi kuulumine, tööalane vajadus ja põhjendus ning alles viimasena registreerimisjärjekord. Kõrgharidusega soovijaid saame koolitusele võtta üksnes vabade kohtade olemasolul. Teiega võetakse ühendust e-posti teel.

Kursuste korraldamise kord. Covid-19 nõuded.