Toiduhügieeni koolitus


Koolitus on kohustuslik kõikidele toidu käitlemisega kokkupuutuvatele töötajatele, ettevõtjatele (Toiduseadus § 29). Osaleja saab teadmised toidu käitlemise, säilitamise ja valmistamise põhimõtete kohta, kuidas vältida toidumürgituste teket ning tagada, et toitu oleks ohutu tarbida. Lõpus väljastatakse tunnitus.

Registreeru koolitusele siin

Hind: 28 eur/in. (+km 0 eur) Maksmise lisainfo.

Läbiviimise aeg ja maht:  24. mai 12:00-16:30 (6 akad tundi)

Läbiviimise koht: Haapsalu KHK õppeklassis (Ehitajate tee 3)

Koolitaja: Kaire Raba

Sihtrühm: toidu käitlemisega kokkupuutuvad töötajad, näiteks toitlustus-, toidukaubandus-, toidutootmisettevõtete töötajad, hooldusasutuste, koolide ja lasteaedade kokad, köögipersonal, majandusala juhatajad, laatedel müüjad, laotöölised.

Miks tulla koolitusele?

  • Lektor toob vestluse käigus näiteid erinevatest olukordadest, kuidas toit võib halvaks minna ning kuidas seda ennetada.
  • Vahetult saab küsida küsimusi ning jagada enda kogemusi.
  • Lõpus olev test ei ole üle mõistuse raske. Kõik, kes kuulavad ja kaasa mõtlevad, suudavad selle ära teha.

Teemad:

  • toiduhügieeni põhimõisted
  • mikroorganismid ning nende kasvu ja paljunemist mõjutavaid tegurid, toiduainete kaudu levivad haigused;
  • füüsikalised, keemilised ning mikrobioloogilised ohud ja oskus neid vältida;
  • toidu säilitamise viisid ja tingimused ning enesekontrolli põhimõtted;
  • õigusaktide käsitlemine;
  • toiduainete temperatuuri jälgimine;
  • puhastamine, desinfitseerimine ja kahjuritõrje teostamine;
  • isikliku hügieeni nõuetest kinnipidamine.

Täpsem sisu õppekavas

KOGU KOOLITUSKALENDER

 

Koolitus on kohustuslik kõikidele toidu käitlemisega kokkupuutuvatele töötajatele, ettevõtjatele (Toiduseadus § 29). Osaleja saab teadmised toidu käitlemise, säilitamise ja valmistamise põhimõtete kohta, kuidas vältida toidumürgituste teket ning tagada, et toitu oleks ohutu tarbida. Lõpus väljastatakse tunnitus.

Registreeru koolitusele siin

Hind: 28 eur/in. (+km 0 eur) Maksmise lisainfo.

Läbiviimise aeg ja maht:  24. mai 12:00-16:30 (6 akad tundi)

Läbiviimise koht: Haapsalu KHK õppeklassis (Ehitajate tee 3)

Koolitaja: Kaire Raba

Sihtrühm: toidu käitlemisega kokkupuutuvad töötajad, näiteks toitlustus-, toidukaubandus-, toidutootmisettevõtete töötajad, hooldusasutuste, koolide ja lasteaedade kokad, köögipersonal, majandusala juhatajad, laatedel müüjad, laotöölised.

Miks tulla koolitusele?

  • Lektor toob vestluse käigus näiteid erinevatest olukordadest, kuidas toit võib halvaks minna ning kuidas seda ennetada.
  • Vahetult saab küsida küsimusi ning jagada enda kogemusi.
  • Lõpus olev test ei ole üle mõistuse raske. Kõik, kes kuulavad ja kaasa mõtlevad, suudavad selle ära teha.

Teemad:

  • toiduhügieeni põhimõisted
  • mikroorganismid ning nende kasvu ja paljunemist mõjutavaid tegurid, toiduainete kaudu levivad haigused;
  • füüsikalised, keemilised ning mikrobioloogilised ohud ja oskus neid vältida;
  • toidu säilitamise viisid ja tingimused ning enesekontrolli põhimõtted;
  • õigusaktide käsitlemine;
  • toiduainete temperatuuri jälgimine;
  • puhastamine, desinfitseerimine ja kahjuritõrje teostamine;
  • isikliku hügieeni nõuetest kinnipidamine.

Täpsem sisu õppekavas

KOGU KOOLITUSKALENDER

 

Kontaktisik