Koolitus on kohustuslik kõikidele toidu käitlemisega kokkupuutuvatele töötajatele, ettevõtjatele (Toiduseadus § 29). Osaleja saab teadmised toidu käitlemise, säilitamise ja valmistamise põhimõtete kohta, kuidas vältida toidumürgituste teket ning tagada, et toitu oleks ohutu tarbida. Lõpus väljastatakse tunnitus.
Registreeru koolitusele siinlink opens on new page
Hind: 28 eur/in. (+km 0 eur) Maksmise lisainfo.
Läbiviimise aeg ja maht: 24. mai 12:00-16:30 (6 akad tundi)
Läbiviimise koht: Haapsalu KHK õppeklassis (Ehitajate tee 3)
Koolitaja: Kaire Raba
Sihtrühm: toidu käitlemisega kokkupuutuvad töötajad, näiteks toitlustus-, toidukaubandus-, toidutootmisettevõtete töötajad, hooldusasutuste, koolide ja lasteaedade kokad, köögipersonal, majandusala juhatajad, laatedel müüjad, laotöölised.
Miks tulla koolitusele?
- Lektor toob vestluse käigus näiteid erinevatest olukordadest, kuidas toit võib halvaks minna ning kuidas seda ennetada.
- Vahetult saab küsida küsimusi ning jagada enda kogemusi.
- Lõpus olev test ei ole üle mõistuse raske. Kõik, kes kuulavad ja kaasa mõtlevad, suudavad selle ära teha.
Teemad:
- toiduhügieeni põhimõisted
- mikroorganismid ning nende kasvu ja paljunemist mõjutavaid tegurid, toiduainete kaudu levivad haigused;
- füüsikalised, keemilised ning mikrobioloogilised ohud ja oskus neid vältida;
- toidu säilitamise viisid ja tingimused ning enesekontrolli põhimõtted;
- õigusaktide käsitlemine;
- toiduainete temperatuuri jälgimine;
- puhastamine, desinfitseerimine ja kahjuritõrje teostamine;
- isikliku hügieeni nõuetest kinnipidamine.
Täpsem sisu õppekavas
Kontakt
- Nimi Kontaktisik
- Telefon 5081016
- E-post kaja.loorens@hkhk.edu.ee
- Asukoht Haapsalu Kutsehariduskeskus, Ehitajate tee 3, Uuemõisa, Haapsalu