Koka täienduskoolitus – kala eeltöötlemine ja roogade valmistamise


Kandideeri koolitusele

Kohalikust toorainest kalatoidud on eestlaste seas populaarsed. Neid kasutatakse palju lasteaedade, koolide, haiglate menüüdes ning loomulikult ka toitlustus- ja turismiettevõtete menüüdes. Kuid ettevõtjatelt, klientidelt kooli täiskasvanud koka eriala õppijate praktika sooritamise käigus saadud tagasiside näitab, et probleemiks on kalaroogade valmistamisel valed töövõtted ja seadmete kasutamine, mis toob kaasa tooraine raiskamise ning vähesed praktilised oskused mitmekülgsete ja tervislike kalaroogade valmistamisel.  Käesolev koolitus annab kala töötlemiseks ja -roogade valmistamiseks vajalikud oskused.

Läbiviimise aeg:  11. okt.-2. nov, teisipäeviti ja kolmapäeviti , kell 17:00-21:00. Kokku 8 korda.

Läbiviimise koht: Ehitajate tee 3, Haapsalu KHK peamaja õppeköök. Õppeköök on kaasajastatud seadmete ja vahenditega (13 töökohta), sobilik ka koka tasemeõppe läbiviimiseks. Ruumid ning vahendid vastavad nõuetele. Õppetöö toimub individuaalselt, paaris ja ka grupitööna. Koolitusvahendid ja materjalid annab koolitaja. Õppeköögis on vahetusjalatsid kohustuslikud ning õppija peab arvestama koolituspäeva lõpus puhastus- ja koristustöödega (õppija osaleb praktilises õppes oma riietes).

Koolituse maht: 40 akadeemilist tundi

Õppe alustamise nõuded: tööalane seos toitlustusvaldkonnaga

Sihtrühm: abikokad, kokad. Õppele on oodatud ka erialase tasemehariduseta toitlustusteeninduses töötavad täiskasvanud, kes soovivad toiduvalmistamise valdkonnas oma teadmisi ning oskusi täiendada ja parandada ning erialaste oskusteta inimesed, kes soovivad töötada toitlustusettevõttes (sh nt hooajaliselt või ka osalise koormusega) või saada täiendavaid tööalaseid teadmisi.

Teemad:

  • Tooraine tundmine.

  • Kalade eeltöötlemine ja töötlemine. Rookimine. 

  • Seadmed ja töövahendid kalaroogade valmistamisel. Kuumtöötlus. 

  • Hügieeninõuded. Tehnoloogilise kaardi koostamine. 

  • Kalaroogade valmistamine ning serveerimine: eelroogade ja pearoogade valmistamine ja sobivate lisandite valmistamine ja serveerimine. Kvaliteet. 

Detailsem sisu on õppekavas

Koolitajad.  Kaire Raba on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikool (1995) toitlustusettevõtte juhtimine ja töökorraldamine eriala. Tal on pikaajaline toitlustusettevõtte juhtimise ja töötamiskogemus, Haapsalu KHK kokandusvaldkonna kutseõpetaja. Demo on Haapsalu KHK vilistlane, tal on koka kutsekvalifikatsioon. Demo Kaev on olnud kokk terve oma tööelu, on töötanud väga erinevates toitlustussektorites – olnud restoranides kokk, aidanud välja töötada kalatööstust ja pidanud ise kohvikuid ning restorani. Osalenud mitmetel kutsevõistlustel  ja saanud esimese koha vabariiklikel noorkokkade kutsevõistlusel. Kalatehnoloogi kutse on ta omandanud Soomes (lõpetanud Livia College in Finland 2011-2012). Ta on töötanud paljudest tuntud Eesti restoranides kokana ja täiendanud ennast Itaalias Milanaos, töötades maailmakuulsa peakoka Paolo Sari käe all.

Lisainfo. Koolituskursuse tellijaks on Haridus- ja Teadusministeerium ning seda rahastatakse läbi Euroopa Sotsiaalfondi programmi "Täiskasvanuhariduse edendamine ja õppimisvõimaluste avardamine". Osaleda saavad täiskasvanud, kes ei õpi kutseõppeasutuses, rakenduskõrgkoolis või ülikoolis tasemeõppes. 

Registreerumisega ei ole Te automaatselt õppegruppi arvatud. Õppekohtadele põhiliseks valikukriteeriumiks on sihtgruppi kuulumine, tööalane vajadus ja põhjendus ning alles viimasena registreerimisjärjekord. Kõrgharidusega soovijaid saame koolitusele võtta üksnes vabade kohtade olemasolul. Teiega võetakse ühendust e-posti teel.

Kursuste korraldamise kord. Covid-19 nõuded.

 

Kandideeri koolitusele

Kohalikust toorainest kalatoidud on eestlaste seas populaarsed. Neid kasutatakse palju lasteaedade, koolide, haiglate menüüdes ning loomulikult ka toitlustus- ja turismiettevõtete menüüdes. Kuid ettevõtjatelt, klientidelt kooli täiskasvanud koka eriala õppijate praktika sooritamise käigus saadud tagasiside näitab, et probleemiks on kalaroogade valmistamisel valed töövõtted ja seadmete kasutamine, mis toob kaasa tooraine raiskamise ning vähesed praktilised oskused mitmekülgsete ja tervislike kalaroogade valmistamisel.  Käesolev koolitus annab kala töötlemiseks ja -roogade valmistamiseks vajalikud oskused.

Läbiviimise aeg:  11. okt.-2. nov, teisipäeviti ja kolmapäeviti , kell 17:00-21:00. Kokku 8 korda.

Läbiviimise koht: Ehitajate tee 3, Haapsalu KHK peamaja õppeköök. Õppeköök on kaasajastatud seadmete ja vahenditega (13 töökohta), sobilik ka koka tasemeõppe läbiviimiseks. Ruumid ning vahendid vastavad nõuetele. Õppetöö toimub individuaalselt, paaris ja ka grupitööna. Koolitusvahendid ja materjalid annab koolitaja. Õppeköögis on vahetusjalatsid kohustuslikud ning õppija peab arvestama koolituspäeva lõpus puhastus- ja koristustöödega (õppija osaleb praktilises õppes oma riietes).

Koolituse maht: 40 akadeemilist tundi

Õppe alustamise nõuded: tööalane seos toitlustusvaldkonnaga

Sihtrühm: abikokad, kokad. Õppele on oodatud ka erialase tasemehariduseta toitlustusteeninduses töötavad täiskasvanud, kes soovivad toiduvalmistamise valdkonnas oma teadmisi ning oskusi täiendada ja parandada ning erialaste oskusteta inimesed, kes soovivad töötada toitlustusettevõttes (sh nt hooajaliselt või ka osalise koormusega) või saada täiendavaid tööalaseid teadmisi.

Teemad:

  • Tooraine tundmine.

  • Kalade eeltöötlemine ja töötlemine. Rookimine. 

  • Seadmed ja töövahendid kalaroogade valmistamisel. Kuumtöötlus. 

  • Hügieeninõuded. Tehnoloogilise kaardi koostamine. 

  • Kalaroogade valmistamine ning serveerimine: eelroogade ja pearoogade valmistamine ja sobivate lisandite valmistamine ja serveerimine. Kvaliteet. 

Detailsem sisu on õppekavas

Koolitajad.  Kaire Raba on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikool (1995) toitlustusettevõtte juhtimine ja töökorraldamine eriala. Tal on pikaajaline toitlustusettevõtte juhtimise ja töötamiskogemus, Haapsalu KHK kokandusvaldkonna kutseõpetaja. Demo on Haapsalu KHK vilistlane, tal on koka kutsekvalifikatsioon. Demo Kaev on olnud kokk terve oma tööelu, on töötanud väga erinevates toitlustussektorites – olnud restoranides kokk, aidanud välja töötada kalatööstust ja pidanud ise kohvikuid ning restorani. Osalenud mitmetel kutsevõistlustel  ja saanud esimese koha vabariiklikel noorkokkade kutsevõistlusel. Kalatehnoloogi kutse on ta omandanud Soomes (lõpetanud Livia College in Finland 2011-2012). Ta on töötanud paljudest tuntud Eesti restoranides kokana ja täiendanud ennast Itaalias Milanaos, töötades maailmakuulsa peakoka Paolo Sari käe all.

Lisainfo. Koolituskursuse tellijaks on Haridus- ja Teadusministeerium ning seda rahastatakse läbi Euroopa Sotsiaalfondi programmi "Täiskasvanuhariduse edendamine ja õppimisvõimaluste avardamine". Osaleda saavad täiskasvanud, kes ei õpi kutseõppeasutuses, rakenduskõrgkoolis või ülikoolis tasemeõppes. 

Registreerumisega ei ole Te automaatselt õppegruppi arvatud. Õppekohtadele põhiliseks valikukriteeriumiks on sihtgruppi kuulumine, tööalane vajadus ja põhjendus ning alles viimasena registreerimisjärjekord. Kõrgharidusega soovijaid saame koolitusele võtta üksnes vabade kohtade olemasolul. Teiega võetakse ühendust e-posti teel.

Kursuste korraldamise kord. Covid-19 nõuded.