Toitlustusettevõtlus


KOOLITUSGRUPP ON KOMPLEKTEERITUD

Koolituse maht on 60 akadeemilist tundi

Läbiviimise koht: õpe viiakse läbi Haapsalu Kutseharduskeskuse õpperuumides. Teoreetiliseks õppeks kasutatakse klassiruumi ja arvutiklassi. Osa õppest toimub teenindusklassis ja õppeköögis. Koolis on olemas kõik õppeks vajalikud vahendid ning ruumid vastavad töötervishoiu nõuetele. Õppematerjalid koostavad koolitajad. Teoreetilist õpet on võimalik läbiviija veebikeskkonnas (Google Meet, Zoom), aga seda rakendatakse grupiga kokkuleppel.

Läbiviimise aeg:  16. veebruar kuni 21. aprill, enamasti kell 17:00-21:00. Koolitus toimub kolmapäeviti ja neljapäeviti, üle ühe nädala (kokku on 12 koolituspäeva).

Koolitajad on Kaire Raba, Kersti Õim, Enna Kallasvee ja Heli Nõupuu.  Kaire on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikool (1995) toitlustusettevõtte juhtimine ja töökorraldamine eriala. Tal on pikaajaline toitlustusettevõtte juhtimise ja töötamiskogemus, Haapsalu KHK kokandusvaldkonna kutseõpetaja. Kerstil on töökogemus toitlustusettevõtetes enne kutsekooli tööle asumist 16 aastat, ta töötab Haapsalu KHK teenindusjuht- kutseõpetajana alates 2008. aastast. Kersti on lõpetanud Eesti hotelli- ja Turismimajanduse Erakooli (EHTE) toitlustusteenuste korralduse eriala ja on Eesti Kelnerite Liidu liige. Enna on turismivaldkonna - ja joogikoolitaja, pikaajalise juhtimiskogemusega turismisektoris. Heli on Haapsalu KHK kutseõpetaja ja töötervishoiu ning tööohutuse valdkonna koolitaja.

Õppe alustamise nõuded: töötamine kokana vähemalt 2 aastat ning õppele tuleku hetkel töötamine toitlustusettevõttes.

Sihtrühm: õppele on oodatud turismi- ja toitlustusvaldkonna töötajad, spetsialistid või muud huvilised (nt toitlustusteeninduse lõpetanud tasemeõppe õpilane), kes on alustanud või alustamas toitlustusalase ettevõtlusega.

Teemad on täpsemalt õppekavas

  • Toitlustusettevõte, selle eripärad ja erinevad liigid. Kulude haldamine.
  • Hinnapäringute koostamine. Pakkumiste koostamine.
  • Klienditeeninduse korraldamine. Teeninduskultuur. Teenindusprotsessi korraldamine. Klientidelt tagasiside kogumine ja analüüs. Kaebuste lahendamine. Parendustegevused.
  • Äriprotsesside efektiivsus ja analüüs. Ajajuhtimise alused.  Äristrateegia analüüs.
  • Kontrollisüsteem ettevõttes. Tarnijate kaardistamine.
  • Ettevõtte töötervishoiu ja tööohutuse alase tegevuse korraldamine.
  • Kvaliteedijuhtimine.

Praktiline õpe

  • Klienditeeninduse korraldamine. Teeninduskultuur. Teenindusprotsessi korraldamine. Klientidelt tagasiside kogumine ja analüüs. Kaebuste lahendamine. Parendustegevused.
  • Tarnijate kaardistamine. Hinnapäringute koostamine. Pakkumiste koostamine.oostamine.
  • Töötervishoid ja tööohutus ettevõttes.

Koolitusele registreerimiseks on vaja registreeruda läbi kodulehe ning tutvuda kursuste korraldamise korragaKui Te olete registreerunud tasuta tööalasele koolitusele, siis arvestage, et soovijaid võib olla rohkem kui õppegrupis kohti. Registreerumisega ei ole Te automaatselt õppegruppi arvatud. Õppekohtadele põhiliseks valikukriteeriumiks on sihtgruppi kuulumine, tööalane vajadus ja põhjendus ning registreerimisjärjekord. Kursusele saame võtta kõrgharidusega soovijaid ainult vabade kohtade olemasolul. Teiega võetakse ühendust e-posti teel. Enne registreerumist tutvuge palun Covid-19 levikust tulenevate nõuetega koolitustel osalemiseks.

KOOLITUSGRUPP ON KOMPLEKTEERITUD

KOOLITUSGRUPP ON KOMPLEKTEERITUD

Koolituse maht on 60 akadeemilist tundi

Läbiviimise koht: õpe viiakse läbi Haapsalu Kutseharduskeskuse õpperuumides. Teoreetiliseks õppeks kasutatakse klassiruumi ja arvutiklassi. Osa õppest toimub teenindusklassis ja õppeköögis. Koolis on olemas kõik õppeks vajalikud vahendid ning ruumid vastavad töötervishoiu nõuetele. Õppematerjalid koostavad koolitajad. Teoreetilist õpet on võimalik läbiviija veebikeskkonnas (Google Meet, Zoom), aga seda rakendatakse grupiga kokkuleppel.

Läbiviimise aeg:  16. veebruar kuni 21. aprill, enamasti kell 17:00-21:00. Koolitus toimub kolmapäeviti ja neljapäeviti, üle ühe nädala (kokku on 12 koolituspäeva).

Koolitajad on Kaire Raba, Kersti Õim, Enna Kallasvee ja Heli Nõupuu.  Kaire on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikool (1995) toitlustusettevõtte juhtimine ja töökorraldamine eriala. Tal on pikaajaline toitlustusettevõtte juhtimise ja töötamiskogemus, Haapsalu KHK kokandusvaldkonna kutseõpetaja. Kerstil on töökogemus toitlustusettevõtetes enne kutsekooli tööle asumist 16 aastat, ta töötab Haapsalu KHK teenindusjuht- kutseõpetajana alates 2008. aastast. Kersti on lõpetanud Eesti hotelli- ja Turismimajanduse Erakooli (EHTE) toitlustusteenuste korralduse eriala ja on Eesti Kelnerite Liidu liige. Enna on turismivaldkonna - ja joogikoolitaja, pikaajalise juhtimiskogemusega turismisektoris. Heli on Haapsalu KHK kutseõpetaja ja töötervishoiu ning tööohutuse valdkonna koolitaja.

Õppe alustamise nõuded: töötamine kokana vähemalt 2 aastat ning õppele tuleku hetkel töötamine toitlustusettevõttes.

Sihtrühm: õppele on oodatud turismi- ja toitlustusvaldkonna töötajad, spetsialistid või muud huvilised (nt toitlustusteeninduse lõpetanud tasemeõppe õpilane), kes on alustanud või alustamas toitlustusalase ettevõtlusega.

Teemad on täpsemalt õppekavas

  • Toitlustusettevõte, selle eripärad ja erinevad liigid. Kulude haldamine.
  • Hinnapäringute koostamine. Pakkumiste koostamine.
  • Klienditeeninduse korraldamine. Teeninduskultuur. Teenindusprotsessi korraldamine. Klientidelt tagasiside kogumine ja analüüs. Kaebuste lahendamine. Parendustegevused.
  • Äriprotsesside efektiivsus ja analüüs. Ajajuhtimise alused.  Äristrateegia analüüs.
  • Kontrollisüsteem ettevõttes. Tarnijate kaardistamine.
  • Ettevõtte töötervishoiu ja tööohutuse alase tegevuse korraldamine.
  • Kvaliteedijuhtimine.

Praktiline õpe

  • Klienditeeninduse korraldamine. Teeninduskultuur. Teenindusprotsessi korraldamine. Klientidelt tagasiside kogumine ja analüüs. Kaebuste lahendamine. Parendustegevused.
  • Tarnijate kaardistamine. Hinnapäringute koostamine. Pakkumiste koostamine.oostamine.
  • Töötervishoid ja tööohutus ettevõttes.

Koolitusele registreerimiseks on vaja registreeruda läbi kodulehe ning tutvuda kursuste korraldamise korragaKui Te olete registreerunud tasuta tööalasele koolitusele, siis arvestage, et soovijaid võib olla rohkem kui õppegrupis kohti. Registreerumisega ei ole Te automaatselt õppegruppi arvatud. Õppekohtadele põhiliseks valikukriteeriumiks on sihtgruppi kuulumine, tööalane vajadus ja põhjendus ning registreerimisjärjekord. Kursusele saame võtta kõrgharidusega soovijaid ainult vabade kohtade olemasolul. Teiega võetakse ühendust e-posti teel. Enne registreerumist tutvuge palun Covid-19 levikust tulenevate nõuetega koolitustel osalemiseks.

KOOLITUSGRUPP ON KOMPLEKTEERITUD