FOTOGALERII: Toiduelamus 13 koka ja nelja aastaajaga

Loomise kuupäev 28.05.2025
 22. mai õhtul täitus Puhvet Kapp heade maitsete, rõõmsate inimestega ning meeleolukate emotsioonidega. 
 
Haapsalu Kutsehariduskeskuse köögistrateegid, kes jõudsid oma vanemkoka 5. taseme õpingute lõpusirgele, avasid üheks õhtuks oma restorani, et näidata, milleks nad võimelised on. Õhtusöök “13 kokka köögis ja neli aastaaega taldrikul” oli kui maitsete rännak läbi Eesti looduse rütmide.
  • Esimene käik "kevadine võrsumine" algas rohelis naadi-nõgese ning karulaugu värskusega, mis kaunistas sutsutatud tuulehaugi ja marineeritud redist.  
  • Teine käik "suvine õitsemine" viis suvisesse päeva, kus võilillesiirup kaunistas imelist porru confiti sabayon kastme ning kitsejuustuga.
  • Kolmas käik "sügisene saak" kostitas külalisi sügise täidlusega – metsaseente, krõbeda põdrasamblikuga, köögiviljagratääni ja täiuslikult küpsetatud veisepõsega. 
  • Dessert "talvine peegeldus" viis külalised talvisesse võlumaailma. 
Kõiki roogasid saatsid hoole ja teadmisega valitud veinid, mis olid oma iseloomult sama mitmekihilised kui toidud ise. 
 
Õhtu lõppes täpselt nii, nagu üks suur pidu lõppema peab – aplausi, pisarate ja eksprompt lõpuaktusega. 13 nüüdseks ametlikku köögistrateegi astusid saali aplauside saatel ning neile jagati välja ka lõputunnistused! 13 kokka olid ära teenindanud täismajale omaenda lõputööna valminud neljakäigulise fine-dining õhtusöögi. 
 
See oli rohkem kui koolitöö, oli näha, et kokad olid pannud sinna oma meisterlikud oskused ja südame! 
Neljapäeva õhtu Puhvet Kapis näitas, et Haapsalu Kutsehariduskeskuses õpivad tõelised tegijad! 
 
Täname südamest kõiki juhendaid, köögistrateege ning nende lähedasi!
 
Fotod: Köögistrateeg Monica erakogust.
Viimati muudetud 29.05.2025.