HKHK abipagarite õppepäev viis sel korral Nõvale, kus meid võõrustas meie oma kooli vilistlane Merike Väli – Nõva leivakoja asutaja ja perenaine. Merike on lahke südamega leivategija, kes jagab heldelt kõike, mida oskab, ning tema leibade sees on alati tükike südamest.
Nõva Break leivakojas sünnivad nii maitsvad leivad, saiad ja koogid, et nende järgi tullakse kohale ka paljude kilomeetrite tagant. Sama teekonna võtsid ette ka meie abipagarid koos õpetajate Kaire Raba ja Heli Nõupuuga, sest ka meie soovisime saada osa Merikese väärt teadmistest ja kogemustest.
Õpitoas rääkis Merike Eesti rukkileiva sügavast tähendusest:
“Rukkileiba on Eestimaal söödud 33 inimpõlve, see on olnud meie rahva põhitoidus. Meie must leib maitseb väga välismaalastelegi, sest see on unikaalne. Leivategu nõuab aega ja pühendumist, aga on väga tore töö. Tulemus on seda vaeva väärt.”
Praktilises töötoas sai iga õpilane valmistada oma maitsega leiva ning kõigil tulid leivad suurepäraselt välja. Ruumi täitis soe küpsetuslõhn, tegutsemisrõõm ning Merikese siiras soov anda edasi oma oskust ja kirge.
Nõvalt naasid meie abipagarid heade kogemuste, uute teadmiste ja värske leivalõhnaga, mis kinnitab, et parimad oskused sünnivad päriselt tegutsedes ja heade juhendajate käe all.