HKHK vilistlane Karl-Kevin Miinpuu – tipptasemel teenindaja ja rahvusvaheline ekspert

Loomise kuupäev 17.12.2025

Haapsalu Kutsehariduskeskuse koka eriala vilistlane Karl-Kevin Miinpuu on ehe näide sellest, kuidas kutsekoolist alguse saanud teadlik valik võib viia nii silmapaistvate võistlustulemuste kui ka rahvusvahelise vastutuseni erialases maailmas. Tema teekond restoraniteeninduses on kujunenud järjekindla töö, praktiliste kogemuste ja pideva enesearengu kaudu.

Karl-Kevin jõudis HKHK-sse soovituse kaudu. Kuigi algselt oli tal plaan minna edasi gümnaasiumisse, otsustas ta valida praktilisema tee ning asus õppima koka erialale. Õpingute käigus sai talle aga kiiresti selgeks, et lisaks toiduvalmistamisele köidab teda eriti restoraniteenindus: töö inimestega, teeninduse kvaliteet ja terviklik külaliskogemus. Just see suund hakkas kujundama tema edasist erialast teekonda.

Õpingud HKHK-s möödusid aktiivselt ja eesmärgipäraselt. Karl-Kevin kasutas ära kõik võimalused, mida kool pakkus, sealhulgas praktikad ja võistlused. Ta käis praktikal Itaalias ja Londonis, kus sai väärtusliku kogemuse rahvusvahelises töökeskkonnas ning arendas nii oma erialaseid oskusi kui ka enesekindlust. Olulist rolli mängisid tema jaoks ka kutsevõistlused, mis andsid selge sihi ja aitasid mõista, milleks ta võimeline on.

Karl-Kevin paistis silma Eesti kutsemeistrivõistlustel „Noor Meister“, kus ta saavutas restoraniteeninduse erialal esikoha kahel järjestikusel aastal. Need tulemused avasid talle ukse rahvusvahelistele suurvõistlustele. 2019. aastal esindas ta Eestit WorldSkillsi maailmameistrivõistlustel Kaasanis, kus osalesid noored tippspetsialistid kümnetest riikidest. Mitmekülgsete ja pingeliste võistlusülesannete tulemusel pälvis Karl-Kevin WorldSkillsil meisterlikkuse medali – tunnustuse, mis kinnitab väga kõrget rahvusvahelist taset.

Karl-Kevin on korduvalt rõhutanud, et restoraniteeninduse eriala juures köidab teda võimalus pakkuda inimestele terviklikku ja meeldejäävat kogemust. „Mulle meeldib restoraniteeninduse eriala juures just see, et ma saan pakkuda klientidele vahva ja meeldejääva kogemuse nii teeninduse kui ka toitude näol,“ on ta öelnud.

Tänaseks töötab Karl-Kevin Wiigi kohvikus Haapsalus, kus tema roll on mitmekülgne. Ta tegutseb teenindajana, vajadusel ka kokana ja pagarina ning panustab uute töötajate väljaõpetamisse ja töökorraldusse. Tema laiapõhjaline kogemus ja professionaalsus teevad temast meeskonnas olulise tugisamba.

Lisaks igapäevatööle on Karl-Kevin jätkanud aktiivset panustamist kutsevõistluste maailma, kuid nüüd juba teises rollis. Ta tegutseb rahvusvaheliste kutsemeistrivõistluste restoraniteeninduse eksperdina, aidates ette valmistada ja hinnata uusi võistlejaid ning jagades oma teadmisi ja kogemusi järgmistele põlvkondadele.

Karl-Kevin Miinpuu lugu kinnitab, et Haapsalu Kutsehariduskeskus annab tugeva aluse, millelt on võimalik kasvada nii erialaselt kui ka inimesena. Tema teekond näitab, et kutsekool ei sea piire, vaid avab uksi – neile, kes on valmis õppima, pingutama ja vastutust võtma.

 

Viimati muudetud 17.12.2025.