Õppeliik | Õppevorm | Eeldus alustamiseks | Õppeaeg |
---|---|---|---|
4. taseme kutseõpe, kutsekeskharidus | Statsionaarne, koolipõhine | Põhiharidus (või lõpetamata põhihariduse korral vanus vähemalt 22 aastat) | 3 aastat |
ESITA AVALDUSlink opens on new page
Lisainfot eriala kohta annab Enna Kallasvee, enna.kallasvee@hkhk.edu.eelink opens on new page, telefon: +372 510 7062
Õppetöö algus: 2. september 2024
Õppekavarühm: Majutamine ja toitlustamine
Eriala lühitutvustus: Kokk valmistab maitsvat toitu erinevaid toiduaineid kokku sobitades ja erinevaid kuum- ning külmtöötlemise võtteid kasutades. Kokk teeb toitudele retseptid ja valmistab roogi retsepti järgi ning serveerib neid isuäratavalt ning kunstipäraselt pidades silmas tunnustatud serveerimisnõudeid. Kokatöö on meeskonnatöö, mille juures ta arvestab klientide soovidega, tegutseb eetiliselt ja esteetiliselt. Koka töö eeldab valmisolekut töötada ka puhkepäevadel, riiklikel pühadel, õhtusel ja öisel ajal.
Põhiõpingute moodulid:
- Õpitee ja töö muutuvas keskkonnas
- Menüü koostamine ja kalkulatsioon
- Praktiline töö restoranis
- Praktiline töö suurköögis
- Toiduvalmistamine
- Toitlustamine
- Toitlustamise valdkonna ja õpingute alused
- Praktika
- Koka lõpueksam
Eriala põhiõpetajad:
- Taavi Kuusik
- Kersti Õim
- Tiina Sootalu
Õppebaas: Praktiline õppetöö toimub kooli õppeköögis, kooli sööklas ja söögisaalis.
Praktikad: Praktika maht kogu õppeaja jooksul on 36EKAPit. I õppeaastal toimub 8-nädalane abikoka praktika, millest pool toimub kooli sööklas ja pool toitlustusettevõttes. II õppeaastal toimub 10-nädalane suurköögipraktika, millest pool aega praktiseeritakse kooli sööklas ja pool aega toitlustusettevõttes. III õppeaastal toimub 8-nädalane restoranitöö praktika, mis jaguneb koolipraktikaks ja ettevõttepraktikaks.
Kutseeksamid: Kõigil õppijatel on võimalik taotleda Kokklink opens on new page, link opens on new pagetase 4 kutsekvalifikatsiooni. Eksameid korraldab Eesti Peakokkade Ühendus (EPÜ), kelle poolt on ka moodustatud eksamikomisjon. Eksam koosneb teoreetilisest ja praktilisest osast.
Edasiõppimise võimalused: Õpinguid on võimalik jätkata kõrgkoolis või keskhariduse baasil kutseõppeerialadel, Haapsalu Kutsehariduskeskuses Toitlustuskorralduse, tase 5 õppekaval.