Õppeliik | Õppevorm | Eeldus alustamiseks | Õppeaeg |
---|---|---|---|
4. taseme kutseõpe, esmaõpe | Statsionaarne, koolipõhine | Põhiharidus | 1 aasta |
ESITA AVALDUSlink opens on new page
Lisainfot eriala kohta annab Enna Kallasvee, enna.kallasvee@hkhk.edu.eelink opens on new page, telefon: +372 510 7062
Õppetöö algus: sügis 2024
Õppimine toimub tsükliõppena 2 korda kuus.
Õppekavarühm: Majutamine ja toitlustamine
Eriala lühitutvustus: Kokk valmistab maitsvat toitu erinevaid toiduaineid kokku sobitades ja erinevaid kuum- ning külmtöötlemise võtteid kasutades. Kokk teeb toitudele retseptid ja valmistab roogi retsepti järgi ning serveerib neid isuäratavalt ning kunstipäraselt pidades silmas tunnustatud serveerimisnõudeid. Kokatöö on meeskonnatöö, mille juures ta arvestab klientide soovidega, tegutseb eetiliselt ja esteetiliselt. Koka töö eeldab valmisolekut töötada ka puhkepäevadel, riiklikel pühadel, õhtusel ja öisel ajal.
Põhiõpingute moodulid:
- Majutamise ja toitlustamise valdkonna alused
- Õpitee ja töö muutuvas keskkonnas
- Toitlustamise alused
- Töökorralduse alused
- Teeninduse alused
- Abikoka praktiline töö
- Toiduvalmistamine
- Töö planeerimine ja korraldamine
- Restorani teenindus
- Abikoka praktika
- Praktika
- Koka lõpueksam
Õppebaas: Praktiline õppetöö toimub kooli õppeköögis, kooli sööklas ja söögisaalis.
Praktikad: Õppetöö käigus läbitakse kokapraktika toitlustusettevõttes Eestis või välismaal. Juba tööalaga seotud õppijatel arvestab kool töökogemust praktika osana.
Kutseeksamid: Kõigil õppijatel on võimalik taotleda Kokklink opens on new page, link opens on new pagetase 4 kutsekvalifikatsiooni. Eksameid korraldab Eesti Peakokkade Ühendus (EPÜ), kelle poolt on ka moodustatud eksamikomisjon. Eksam koosneb teoreetilisest ja praktilisest osast.