Kokk (töökohapõhine)

Kokk (töökohapõhine)

ÕppeliikÕppevormEeldus alustamiseksÕppeaeg
4. taseme kutseõpe, esmaõpeStatsionaarne, töökohapõhinePõhiharidus ja töötamine vastavas valdkonnas1 aasta

ESITA AVALDUSlink opens on new page

Õppetöö algus: 6. märts 2025

Lisainfot eriala kohta annab Enna Kallasvee, enna.kallasvee@hkhk.edu.eelink opens on new page, telefon: +372 510 7062

Õppimine toimub tsükliõppena 2 korda kuus K-N.

Õppekavarühm: Majutamine ja toitlustamine

Eriala lühitutvustus: Kokk valmistab maitsvat toitu erinevaid toiduaineid kokku sobitades ja erinevaid kuum- ning külmtöötlemise võtteid kasutades. Kokk teeb toitudele retseptid ja valmistab roogi retsepti järgi ning serveerib neid isuäratavalt ning kunstipäraselt pidades silmas tunnustatud serveerimisnõudeid. Kokatöö on meeskonnatöö, mille juures ta arvestab klientide soovidega, tegutseb eetiliselt ja esteetiliselt. Koka töö eeldab valmisolekut töötada ka puhkepäevadel, riiklikel pühadel, õhtusel ja öisel ajal.

Põhiõpingute moodulid:

  • Majutamise ja toitlustamise valdkonna alused
  • Õpitee ja töö muutuvas keskkonnas
  • Toitlustamise alused
  • Töökorralduse alused
  • Teeninduse alused
  • Abikoka praktiline töö
  • Toiduvalmistamine
  • Töö planeerimine ja korraldamine
  • Restorani teenindus
  • Abikoka praktika
  • Praktika
  • Koka lõpueksam

Eriala põhiõpetaja: Tiina Sootalu

Õppebaas: Praktiline õppetöö toimub kooli õppeköögis, kooli sööklas ja söögisaalis.

Praktikad: Juba tööalaga seotud õppijatel arvestab kool töökogemust praktika osana.

Kutseeksamid: Kõigil õppijatel on võimalik taotleda Kokklink opens on new page, tase 4 kutsekvalifikatsiooni. Eksameid korraldab Eesti Hotellide ja Restoranide Liit (EHRL), kelle poolt on ka moodustatud eksamikomisjon. Eksam koosneb teoreetilisest ja praktilisest osast.

Edasiõppimise võimalused: Õpinguid on võimalik jätkata kõrgkoolis või keskhariduse baasil kutseõppeerialadel, Haapsalu Kutsehariduskeskuses  erinevatel täienduskoolituste õppekavadel.

Õppekavalink opens on new page

Õppekeskkondlink opens on new page

 

Avaldatud 26.05.2020. Viimati muudetud 06.11.2024.