| Õppeliik | Õppevorm | Eeldus alustamiseks | Õppeaeg |
|---|---|---|---|
| 5. taseme kutseõpe, jätkuõpe | Mittestatsionaarne, koolipõhine | Keskharidus ning 4. taseme koka kutse või vastavate kompetentside olemasolu ja/või töötamine vastavas valdkonnas | 1 aasta |
Lisainfot eriala kohta annab Enna Kallasvee, enna.kallasvee@hkhk.edu.eelink opens on new page, telefon: +372 510 7062
Õppimine toimub tsükliõppena 1-2 korda kuus, E-T
Õppekavarühm: Majutamine ja toitlustamine
Eriala lühitutvustus: Toitlustuskorralduse eriala lõpetaja omab teadmisi töötamaks peakoka või restorani juhina.
Põhiõpingute moodulid:
- Toitlustamise- ja teenindamise korraldus
- Teenuste disain ja turundus
- Toitlustusettevõtte juhtimine
- Praktika (toitlustusteenindus)
- Praktika (toitlustusettevõtte juhtimine)
Eriala põhiõpetajad:
- Kaire Raba
- Demo Kaev
- Kersti Õim
Õppebaas: Teoreetiline õpe toimub kooli õppeklassides, praktiline õpe ettevõtetes ja asutustes praktikajuhendaja juhendamisel.
Praktika: Praktika läbitakse paralleelselt õppetööga oma praktika- või töökohas. Võimalik praktiseerida välismaal.
Kutseeksamid: Eriala lõpetajal on võimalus taotleda Vanemkokk, tase 5 kutsekvalifikatsioonilink opens on new page. Eksameid korraldab Eesti Hotellide ja Restoranide Liit (EHRL), kelle poolt on ka moodustatud eksamikomisjon. Eksam koosneb teoreetilisest ja praktilisest osast.
Õppekeskkondlink opens on new page
Koolis on võimalik õppima asuda toitlustuskorralduse erialale tasuta või tasu eest. Vaata tingimusi SIITlink opens on new page.
Tasulisel õppekohal õppides on arvestuspunkti hinnaks (1 EKAP) 50€. Õppeaasta eest saab tasuda korraga (60 EKAP = 3000€) või kuude kaupa (10x300€) kooli poolt väljastatud arve alusel.
Töötukassa toetus õppijale
Töötaval inimesel või registreeritud töötul on õppima asudes võimalik taotleda rahalist toetust. Toetuse saamiseks tuleb kindlasti pöörduda enne õppima asumist Töötukassa poole, et määrata kindlaks tingimustele vastavus. Toetusest loe lähemalt Eesti Töötukassa koduleheltlink opens on new page.