Uudised

Järjekordne põnev ja hariv koostööpäev Linnamäe Lihatööstusega 07. juuni HKHK


Järjekordne põnev ja hariv koostööpäev Linnamäe Lihatööstusega on selja taga!

Sellel korral said noored koka eriala õpilased olulisi teadmisi Liivimaa Lihaveise vabast kasvamisest rohumaadel kuniks veiseliha valmistamiseni nii grillil, veise böff a la tartar kui ka pannil küpsetades.

Oma ala spetsialist ja Linnamäe Lihatööstuse tegevjuht Marko Hiiemäe, andis väga põneva ülevaate Linnamäel asuvas Westfarmis veise erinevatest tõugudest, nende geneetikast, elust ning kui tähtis on loomadele Eesti luhtadel ja niitudel stressivabalt kasvada. Marko kaasas noori vestlusesse ringkäikudel nii farmis kui ka hiljem lihatööstuses, kus noorte senised teadmised pandi päeva jooksul igati proovile!

Peale farmi said noored põhjaliku ülevaate Linnamäe Lihatööstuse tootmisruumides liha töötlemisest, veise lihakeha lõikamisest ja tootmisprotsessidest. Ennem ringkäiku läbisid õpilased põhjaliku loengu hügieeni tähtsusest ning selga tõmmati kaitseriided, millele järgnes käte pesu ja desinfitseerimine. Kui kõik olid valmis, lubati noori tootmisruumidesse!

Väga põnev oli näha, kuidas oma ala parimad spetsialistid suudavad veiserümbast välja lõigata täiuslikud tükid nii, et mitte midagi ei lähe ära viskamisele. Ka kondid kasutatakse buljongi valmistamiseks!

Sellele kõigele järgnes väga asjalik koolitus HKHK õppeköögis, kus Linnamäe Lihatööstuse horeca müügijuht Raimo Huberg õpetas noortele Liivimaa Lihaveise erinevaid lõikeid (Flank, Petite tender ja veise esiselg) ette valmistama, maitsestama ning õigesti grillima ja küpsetama. Noored said kätt harjutada ka tartari tegemisel. Kvaliteetne tooraine muudeti professionaalsete õpetajate toel imemaitsvateks roogadeks, mida said nautida õpilased kui ka koolipere ise!

Noored kokad said teadmistepagasi, kuidas õiget toorainet valida ja hinnata, kuidas austusega liha vastu toorainet täielikult ära kasutada ning kuidas veiseliha kõige nauditavamateks roogadeks serveerida.

Aitäh Linnamäe Lihatööstusele selle väga hariva päeva, kvaliteetse tooraine, veiseliha valmistamise koolituse ja ringkäiku eest nii Westfarmis kui ka lihatööstuses!

Järjekordne põnev ja hariv koostööpäev Linnamäe Lihatööstusega on selja taga!

Sellel korral said noored koka eriala õpilased olulisi teadmisi Liivimaa Lihaveise vabast kasvamisest rohumaadel kuniks veiseliha valmistamiseni nii grillil, veise böff a la tartar kui ka pannil küpsetades.

Oma ala spetsialist ja Linnamäe Lihatööstuse tegevjuht Marko Hiiemäe, andis väga põneva ülevaate Linnamäel asuvas Westfarmis veise erinevatest tõugudest, nende geneetikast, elust ning kui tähtis on loomadele Eesti luhtadel ja niitudel stressivabalt kasvada. Marko kaasas noori vestlusesse ringkäikudel nii farmis kui ka hiljem lihatööstuses, kus noorte senised teadmised pandi päeva jooksul igati proovile!

Peale farmi said noored põhjaliku ülevaate Linnamäe Lihatööstuse tootmisruumides liha töötlemisest, veise lihakeha lõikamisest ja tootmisprotsessidest. Ennem ringkäiku läbisid õpilased põhjaliku loengu hügieeni tähtsusest ning selga tõmmati kaitseriided, millele järgnes käte pesu ja desinfitseerimine. Kui kõik olid valmis, lubati noori tootmisruumidesse!

Väga põnev oli näha, kuidas oma ala parimad spetsialistid suudavad veiserümbast välja lõigata täiuslikud tükid nii, et mitte midagi ei lähe ära viskamisele. Ka kondid kasutatakse buljongi valmistamiseks!

Sellele kõigele järgnes väga asjalik koolitus HKHK õppeköögis, kus Linnamäe Lihatööstuse horeca müügijuht Raimo Huberg õpetas noortele Liivimaa Lihaveise erinevaid lõikeid (Flank, Petite tender ja veise esiselg) ette valmistama, maitsestama ning õigesti grillima ja küpsetama. Noored said kätt harjutada ka tartari tegemisel. Kvaliteetne tooraine muudeti professionaalsete õpetajate toel imemaitsvateks roogadeks, mida said nautida õpilased kui ka koolipere ise!

Noored kokad said teadmistepagasi, kuidas õiget toorainet valida ja hinnata, kuidas austusega liha vastu toorainet täielikult ära kasutada ning kuidas veiseliha kõige nauditavamateks roogadeks serveerida.

Aitäh Linnamäe Lihatööstusele selle väga hariva päeva, kvaliteetse tooraine, veiseliha valmistamise koolituse ja ringkäiku eest nii Westfarmis kui ka lihatööstuses!