Uudised

Kooliüritustest kasvas välja kohvikupidamine 21. juuni HKHK


Oli 2019. aasta sügis, kui Haapsalu Kutsehariduskeskuses asus koka eriala omandama üks ütlemata tore seltskond. 2020. aasta suvel, kui enamusel neist ei õnnestunud COVID-19 esimese laine tõttu tavapärasel moel restoranipraktikat sooritada, tegid KO-19 õpperühma õppijad julge otsuse ja alustasid kontsert-õhtusöökide korraldamisega.

Esimese proovikivina võeti ühiselt ette korraldada kontsert-õhtusöök pakkudes Veskiviigi sadamas, mille nad ürituse tarbeks rentisid, omavalmistatud 4-käigulist õhtusööki ning roogade juurde sobivaid veine. Muusikalist meeleolu pakkus paljude poolt palavalt armastatud laulja Marek Sadam.

Üritus läks väga menukalt, mispeale otsustati korraldada sellele ka 2020. aasta sügisel järg. Kogu üritustesarja üheks eestvedajaks oli Anželika Murik.

Kursaõed Anželika Murik ja Kaisa Ülejõe, kes nüüd ühiselt Österby väikesadamas kohviku avasid, on toitlustusvaldkonnas tegutsenud varemgi. Kohviku ideetalgutel oli suureks abiks kursusekaaslane Ülle Männiste, kelle käe all valmivad kohvikusse mitmed soolased ja magusad küpsetised.

Nad on rõõmsad, et nende tiimiga ühines peakokana ka HKHK koka eriala vilistlane Riho Sommerman, kes peale 10-aastast töötamist nimekates pealinna restoranides (nt Noa`s, kui vaid viimast mainida) taas tee kodukanti leidis.  Lisaks menüü koostamisele on Riho naiste sõnul suurepärane köögimeeskonna juhendaja ja -liige, kes on alati toeks ja abiks.

Naised tõdevad, et nad alustasid oma ettevõtmist väikese sadamakohvikuga, kuid neil on plaan kasvada suureks. Õige pea pakuvad nad majas ööbimist väiksemale seltskonnale, kuid juba pakutakse telkimisvõimalust sadama-alal ning peatumispaika karavanidele. Suvekuudel ning ilusa ilmaga on käigus Haapsalu ja Österby sadama vahel ka veetakso, mis lühendab oluliselt sõidule kuluvat aega ning teeb kohviku külastamise mugavamaks.

Huvitav tõsiasi on ka see, et Anželika väljaöeldud lööklause “Sadamas on maitseid” on Anželikat saatnud siiani. See on ka sadamakohviku sloganiks ning praegugi jätkatakse kontsert-õhtusöökide korraldamisega. Juba 10. juulil leiab Österby sadamakohvikus aset järjekordne õhtusöök, kus lisaks maitsvatele roogadele loob meeleolu Vaiko Eplik.

Oli 2019. aasta sügis, kui Haapsalu Kutsehariduskeskuses asus koka eriala omandama üks ütlemata tore seltskond. 2020. aasta suvel, kui enamusel neist ei õnnestunud COVID-19 esimese laine tõttu tavapärasel moel restoranipraktikat sooritada, tegid KO-19 õpperühma õppijad julge otsuse ja alustasid kontsert-õhtusöökide korraldamisega.

Esimese proovikivina võeti ühiselt ette korraldada kontsert-õhtusöök pakkudes Veskiviigi sadamas, mille nad ürituse tarbeks rentisid, omavalmistatud 4-käigulist õhtusööki ning roogade juurde sobivaid veine. Muusikalist meeleolu pakkus paljude poolt palavalt armastatud laulja Marek Sadam.

Üritus läks väga menukalt, mispeale otsustati korraldada sellele ka 2020. aasta sügisel järg. Kogu üritustesarja üheks eestvedajaks oli Anželika Murik.

Kursaõed Anželika Murik ja Kaisa Ülejõe, kes nüüd ühiselt Österby väikesadamas kohviku avasid, on toitlustusvaldkonnas tegutsenud varemgi. Kohviku ideetalgutel oli suureks abiks kursusekaaslane Ülle Männiste, kelle käe all valmivad kohvikusse mitmed soolased ja magusad küpsetised.

Nad on rõõmsad, et nende tiimiga ühines peakokana ka HKHK koka eriala vilistlane Riho Sommerman, kes peale 10-aastast töötamist nimekates pealinna restoranides (nt Noa`s, kui vaid viimast mainida) taas tee kodukanti leidis.  Lisaks menüü koostamisele on Riho naiste sõnul suurepärane köögimeeskonna juhendaja ja -liige, kes on alati toeks ja abiks.

Naised tõdevad, et nad alustasid oma ettevõtmist väikese sadamakohvikuga, kuid neil on plaan kasvada suureks. Õige pea pakuvad nad majas ööbimist väiksemale seltskonnale, kuid juba pakutakse telkimisvõimalust sadama-alal ning peatumispaika karavanidele. Suvekuudel ning ilusa ilmaga on käigus Haapsalu ja Österby sadama vahel ka veetakso, mis lühendab oluliselt sõidule kuluvat aega ning teeb kohviku külastamise mugavamaks.

Huvitav tõsiasi on ka see, et Anželika väljaöeldud lööklause “Sadamas on maitseid” on Anželikat saatnud siiani. See on ka sadamakohviku sloganiks ning praegugi jätkatakse kontsert-õhtusöökide korraldamisega. Juba 10. juulil leiab Österby sadamakohvikus aset järjekordne õhtusöök, kus lisaks maitsvatele roogadele loob meeleolu Vaiko Eplik.