Õppeliik | Õppevorm | Eeldus alustamiseks | Õppeaeg |
---|---|---|---|
4. taseme kutseõpe, esmaõpe | Mittestatsionaarne, koolipõhine | Põhiharidus (või lõpetamata põhihariduse korral vanus vähemalt 22 aastat) | 1 aasta |
ESITA AVALDUSlink opens on new page
Õppetöö algus: 13. veebruar 2025
Lisainfot eriala kohta annab Enna Kallasvee, enna.kallasvee@hkhk.edu.eelink opens on new page, telefon: +372 510 7062
Õppimine toimub tsükliõppes 2 korda kuus kolm päeva.
Õppetöö algus: veebruar 2025
Õppekavarühm: Toiduainete töötlemine
Eriala lühitutvustus: Kondiiter on oskustöötaja, kes töötab ettevõttes, kus valmistatakse valikpagari- ja/või kondiitritooteid. Kondiiter töötab iseseisvalt kõikides töölõikudes. Kondiitri tööülesanded on kondiitritoodete, kaunistuste ja külmutatud toodete valmistamine, toodete pakendamine ja ladustamine. Kondiitri töö on suures osas käsitöö, mis eeldab käte osavust, loovust ja ilumeelt. Ta organiseerib iseseisvalt oma tööd ning osaleb meeskonnatöös. Vajalik on pidev erialane enesetäiendamine. Toiduohutusnõuete täimiseks on kondiitri töös vajalik kanda eririietust. Töö eripära nõuab valmisolekut töötada ka nädalavahetustel ja riiklikel pühadel.
Põhiõpingute moodulid:
- Kondiitritoodete tehnoloogia
- Toiduainetööstuse valdkonna alused
- Toiduohutus
- Kondiitritoodete külmutamine ja pakendamine
- Kookide ja tortide valmistamine
- Maiustuste valmistamine
- Õpitee ja töö muutuvas keskkonnas
- Kondiitri praktika
Eriala põhiõpetajad:
- Lea Rand
- Kristiina Rand
- Kaire Raba
Õppebaas: Praktiline õppetöö toimub kutseõpetaja juhendamisel kooli õppeköögis, teoreetiline õppetöö klassiruumis.
Praktika: Õppeaja sees toimub praktika 15 EKAPi ulatuses pagariettevõttes Eestis või välismaal. Juba tööalaga seotud õppijatel arvestab kool töökogemust praktika osana.
Kutseeksamid: Õppe lõppedes sooritab õpilane Kondiiter, tase 4link opens on new page kutsekvalifikatsiooni eksami.