Õppeliik | Õppevorm | Eeldus alustamiseks | Õppeaeg |
---|---|---|---|
4. taseme kutseõpe, esmaõpe | Mittestatsionaarne, koolipõhine | Põhiharidus (või lõpetamata põhihariduse korral vanus vähemalt 22 aastat) | 1 aasta |
Õppetöö algus: Hetkel vastuvõttu ei toimu
Lisainfot eriala kohta annab Enna Kallasvee, enna.kallasvee@hkhk.edu.eelink opens on new page, telefon: +372 510 7062
Õppimine toimub tsükliõppes 1 kord kuus kolm päeva.
Õppekavarühm: Toiduainete töötlemine
Eriala lühitutvustus: Pagari töö on huvitav ja mitmekülgne, nende töö algab tihti varavalges. Nad töötavad erinevates pagaritööstuse ettevõtetes ning küpsetavad erinevaid maitsvaid saiakesi, leibu, saiu ja küpsetisi. Pagari töö eeldab valmisolekut töötada ka puhkepäevadel, riiklikel pühadel.
Põhiõpingute moodulid:
- Toiduainetöötluse valdkonna alused
- Toiduohutus
- Pagaritoodete valmistamise alused
- Lihtpagaritoodete valmistamine
- Valikpagaritoodete valmistamine
- Abipagari praktika
- Pagari praktika
- Õpitee ja töö muutuvas keskkonnas
Eriala põhiõpetajad:
- Lea Rand
- Kristiina Rand
- Hanna Anett Kari
- Kaire Raba
Õppebaas: Praktiline õppetöö toimub kutseõpetaja juhendamisel kooli õppeköögis, teoreetiline õppetöö klassiruumis.
Praktika: Õppeaja sees toimub praktika 15 EKAPi ulatuses pagariettevõttes Eestis või välismaal. Juba tööalaga seotud õppijatel arvestab kool töökogemust praktika osana.
Kutseeksamid: Kõigil õppijatel on võimalik taotleda Pagar, tase 4link opens on new page kutsekvalifikatsiooni.