Õppeliik | Õppevorm | Eeldus alustamiseks | Õppeaeg |
---|---|---|---|
3. taseme kutseõpe, esmaõpe | Statsionaarne, koolipõhine | Baashariduse nõudeta või lihtsustatud õppekava baasil. Sobib HEV õppijale. | 2 aastat |
ESITA AVALDUSlink opens on new page
Lisainfot eriala kohta annab Enna Kallasvee, enna.kallasvee@hkhk.edu.eelink opens on new page, telefon: +372 510 7062
Õppetöö algus: 2. september 2024
Õppekavarühm: Majutamine ja toitlustamine
Eriala lühitutvustus: Abikoka eriala lõpetaja omab teadmisi, mis on vajalikud töötamiseks koka abilisena toitlustuses. Ta tunneb erinevaid toiduaineid ja oskab valmistada lihtsamaid toite ning omab köögiseadmete kasutamise, koristamise, hügieeni, klienditeeninduse ja köögitöö alaseid teadmisi. Valitud eriala eeldab valmisolekut töötamiseks nädalavahetustel, riiklikel pühadel ja hilisõhtutel.
Põhiõpingute moodulid:
- Majutamise ja toitlustamise valdkonna alused
- Õpitee ja töö muutuvas keskkonnas
- Toitlustamise alused
- Teeninduse alused
- Abikoka praktilise töö alused
- Abikoka praktika
Eriala põhiõpetajad:
- Inga Pook
- Aili Tervonenlink opens on new page
Praktika: Praktika toimub 10 nädalat toitlustusettevõttes.
Kutseeksam: Õpe lõpeb Abikokk, tase 3link opens on new pageAbikokk, tase 3"> kutseeksamiga.