Uudised

KO-21  ja TKO-22 põnevad koolitused koostöös Linnamäe Lihatööstusega 11. mai HKHK


Kahel põneval koolituspäeval said koka (KO-21) ja toidukorralduse (TKO-22) eriala õppijad külastada Kirbla lihaveise farmi ning Linnamäe Lihatööstuse lihakominaati.

Teadmisi saadi lihaveise liha tootmise jätkusuutlikkuse kohta. Samuti räägiti, millised on erinevad lihatõud ja miks kasvatatakse tänapäeval rohkem ristandeid, milliseid muutusi toob tõuaretus lõpptoote kvaliteedile ning miks eelistada rohumaaveise liha.

Tutvuti Linnamäe lihakombinaadi erinevate tootmisruumidega ja vajaliku toiduhügieeniga. Õpiti tundma veise rümba Ameerika lõiget ja jaotustükke. Õpilased nägid, kui meisterlikult ja kiirelt käib õppinud meistril veise kondistamine, jaotustükkide lõikamine ning puhastamine.

Koolitus jätkus HKHK õppeköögis, kus saadi tarkusi juurde liha vormimiseks, lõikamiseks ja valmistamiseks.

Õpiti õigesti praadima ja grillima veise sisefileed, antrekooti ning oyster steaki.

 

Aitäh Linnamäe Lihatööstusele toreda ja hariva koolituse eest!

Oleme nüüd teadlikumad ja oskame rohumaaveise liha kvaliteeti hinnata ning meisterlikult valmistada!

Kahel põneval koolituspäeval said koka (KO-21) ja toidukorralduse (TKO-22) eriala õppijad külastada Kirbla lihaveise farmi ning Linnamäe Lihatööstuse lihakominaati.

Teadmisi saadi lihaveise liha tootmise jätkusuutlikkuse kohta. Samuti räägiti, millised on erinevad lihatõud ja miks kasvatatakse tänapäeval rohkem ristandeid, milliseid muutusi toob tõuaretus lõpptoote kvaliteedile ning miks eelistada rohumaaveise liha.

Tutvuti Linnamäe lihakombinaadi erinevate tootmisruumidega ja vajaliku toiduhügieeniga. Õpiti tundma veise rümba Ameerika lõiget ja jaotustükke. Õpilased nägid, kui meisterlikult ja kiirelt käib õppinud meistril veise kondistamine, jaotustükkide lõikamine ning puhastamine.

Koolitus jätkus HKHK õppeköögis, kus saadi tarkusi juurde liha vormimiseks, lõikamiseks ja valmistamiseks.

Õpiti õigesti praadima ja grillima veise sisefileed, antrekooti ning oyster steaki.

 

Aitäh Linnamäe Lihatööstusele toreda ja hariva koolituse eest!

Oleme nüüd teadlikumad ja oskame rohumaaveise liha kvaliteeti hinnata ning meisterlikult valmistada!