Kokk
Õppeliik | Õppevorm | Eeldus alustamiseks | Õppeaeg |
Õppeliik4. taseme kutseõpe, kutsekeskharidus | ÕppevormStatsionaarne, koolipõhine | Eeldus alustamiseksPõhiharidus (või lõpetamata põhihariduse korral vanus vähemalt 22 aastat) | Õppeaeg3 aastat |
ESITA AVALDUS
Lisainfot eriala kohta annab Enna Kallasvee, enna.kallasvee@hkhk.edu.ee, telefon: +372 510 7062
Õppetöö algus: 5. september 2022
Õppekavarühm: Majutamine ja toitlustamine
Eriala lühitutvustus: Kokk valmistab maitsvat toitu erinevaid toiduaineid kokku sobitades ja erinevaid kuum- ning külmtöötlemise võtteid kasutades. Kokk teeb toitudele retseptid ja valmistab roogi retsepti järgi ning serveerib neid isuäratavalt ning kunstipäraselt pidades silmas tunnustatud serveerimisnõudeid. Kokatöö on meeskonnatöö, mille juures ta arvestab klientide soovidega, tegutseb eetiliselt ja esteetiliselt. Koka töö eeldab valmisolekut töötada ka puhkepäevadel, riiklikel pühadel, õhtusel ja öisel ajal.
Põhiõpingute moodulid:
-
Majutamise ja toitlustamise valdkonna alused
-
Õpitee ja töö muutuvas keskkonnas
-
Toitlustamise alused
-
Töökorralduse alused
-
Teeninduse alused
-
Abikoka praktiline töö
-
Toiduvalmistamine
-
Töö planeerimine ja korraldamine
-
Restorani teenindus
-
Abikoka praktika
-
Praktika
-
Koka lõpueksam
Eriala põhiõpetajad:
Õppebaas: Praktiline õppetöö toimub kooli värskelt uuenenud õppeköögis, kooli sööklas ja söögisaalis.
Praktikad: I õppeaastal toimub 8-nädalane abikoka praktika, millest pool toimub kooli sööklas ja pool toitlustusettevõttes. II õppeaastal toimub 10-nädalane suurköögipraktika, millest pool aega praktiseeritakse kooli sööklas ja pool aega toitlustusettevõttes. III õppeaastal toimub 8-nädalane restoranitöö praktika, mis jaguneb koolipraktikaks ja ettevõttepraktikaks.
Kutseeksamid: Kõigil õppijatel on võimalik taotleda Kokk, tase 4 kutsekvalifikatsiooni. Eksameid korraldab Eesti Peakokkade Ühendus (EPÜ), kelle poolt on ka moodustatud eksamikomisjon. Eksam koosneb teoreetilisest ja praktilisest osast.
Edasiõppimise võimalused: Õpinguid on võimalik jätkata kõrgkoolis või keskhariduse baasil kutseõppeerialadel, Haapsalu Kutsehariduskeskuses Toitlustuskorralduse, tase 5 õppekaval.
Õppekava
Õppekeskkond
Viimati muudeti:23.08.2023