Toitlustuskorraldus
Õppeliik | Õppevorm | Eeldus alustamiseks | Õppeaeg |
Õppeliik5. taseme kutseõpe, jätkuõpe | ÕppevormMittestatsionaarne, koolipõhine | Eeldus alustamiseksKeskharidus ning 4. taseme koka kutse või vastavate kompetentside olemasolu ja/või töötamine vastavas valdkonnas | Õppeaeg1 aasta |
Lisainfot eriala kohta annab Enna Kallasvee, enna.kallasvee@hkhk.edu.ee, telefon: +372 510 7062
Õppetöö algus: veebruar 2021
Õppimine toimub tsükliõppena 1-2 korda kuus, E-T
Õppekavarühm: Majutamine ja toitlustamine
Eriala lühitutvustus: Toitlustuskorralduse eriala lõpetaja omab teadmisi töötamaks peakoka või restorani juhina.
Põhiõpingute moodulid:
-
Karjääri planeerimine ja ettevõtlus
-
Toitlustamise- ja teenindamise korraldus
-
Teenuste disain ja turundus
-
Toitlustusettevõtte juhtimine
-
Praktika (toitlustusteenindus)
-
Praktika (toitlustusettevõtte juhtimine)
Õppebaas: Teoreetiline õpe toimub kooli õppeklassides, praktiline õpe ettevõtetes ja asutustes praktikajuhendaja juhendamisel.
Praktika: Praktika läbitakse paralleelselt õppetööga oma praktika- või töökohas. Võimalik praktiseerida välismaal.
Kutseeksamid: Eriala lõpetajal on võimalus taotleda Vanemkokk, tase 5 kutsekvalifikatsiooni. Eksameid korraldab Eesti Hotellide ja Restoranide Liit (EHRL), kelle poolt on ka moodustatud eksamikomisjon. Eksam koosneb teoreetilisest ja praktilisest osast.
Õppekava
Õppekeskkond
Töötukassa toetus õppijale
Töötaval inimesel või registreeritud töötul on õppima asudes võimalik taotleda rahalist toetust. Toetuse saamiseks tuleb kindlasti pöörduda enne õppima asumist Töötukassa poole, et määrata kindlaks tingimustele vastavus. Toetusest loe lähemalt Eesti Töötukassa kodulehelt.
Viimati muudeti:26.01.2021